01:15:21 08.12.2023
Stiri

Sistem video instalat de-a lungul drumului de tranzit, în regiunea satului Palanca, pentru prevenirea traficului de materiale nucleare

Actualitate 09.03.2023 10:04 Vizualizări791 Autor: Ziarul National
Sistem video instalat de-a lungul drumului de tranzit, în regiunea satului Palanca, pentru prevenirea traficului de materiale nucleare


Autorităție se pregătesc să instaleze de-a lungul drumului de tranzit, în regiunea satului Palanca, raionul Ștefan Vodă, un sistem video pentru prevenirea și combaterea traficului de materiale nucleare/ radioactive.

Sistemul video urmează a fi procurat cu sprijinul SUA.

Delegațiile Poliției de Frontieră a Republicii Moldova și Departamentului Energiei din SUA au desfășurat o ședință de lucru în cadrul căreia a fost prezentat conceptul și documentația de proiectare tehnică a sistemului video respectiv, evenimentul înscriindu-se în cooperarea din cadrul Programului Depistarea si Prevenirea Cazurilor de Contrabandă cu Substanțe Nucleare (NSDD).

„Provocările actuale legate de pericolul proliferării armelor de distrugere în masă ne impun să adoptăm o abordare pro-activă în tot ceea ce ține de identificarea unor măsuri viabile de prevenire a potențialelor riscuri care ar putea atenta la securitatea cetățenilor și a statului”, a menționat șefa adjunctă a Poliției de Frontieră, Diana Salcuțan.

Participanții la ședință au căzut de acord asupra necesității colaborării bilaterale pentru realizarea misiunii comune de asigurare a securității regionale prin activitățile de prevenire, depistare și interdicție a transportului ilegal cu substanțe nucleare și materiale radioactive.

Menționăm că Politia de Frontieră participă din anul 2013 în cadrul Programului Depistarea si Prevenirea Cazurilor de Contrabandă cu Substanțe Nucleare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md