Sfatul nutriționistului // Călătorie gastronomică în jurul lumii – Italia


Vara, în sezonul roșiilor, mâncați cât mai multe tomate, proaspete sau pregătite în sosuri, supe sau coapte
Astăzi continuăm călătoria noastră prin lume și vom merge în vizită la Biserica San Marcello al Corso din Roma
3. Povestea lui Riccardo Casagrande, călugăr
Biserica San Marcello al Corso din Roma este un lăcaș catolic zidit încă în secolul IV al erei noastre.
Arheologii studiază de mult timp ruinele aflate sub biserica de azi, unde veacuri întregi de artă și arhitectură se îmbină cu aroma de ceară topită și de tămâie printre pereții acoperiți cu aur și frescă ale localului.
Din păcate, tot mai puțină lume modernă vizitează biserica în timpul serviciilor divine.
Complexul bisericesc dispune de un beci spațios, unde se păstrează produsele și vinul adus de la mănăstirile din Toscana. Iar în centrul complexului, într-o grădină acoperită, unde cântă păsările, călugărul crește o varietate întreagă de condimente – busuioc, rozmarin, maioran etc.
Călugărul RiccardoCasagrande are grijă de grădina, bucătăria și beciurile bisericiiși urmărește ca tot personalul și vizitatorii locașului sfânt să deguste cât mai multe bucate delicioase, locale și de sezon.
Doar Riccardo are voie să culeagă frunzele firave de busuioc, pentru mâncare. Iar atunci când acesta lipsește, nimeni nu îndrăznește să rupă busuiocul.
La cină, călugării servesc paste „far falle” (în formă de fluturași) gătite la foc foarte încet, cu ardei dulci. Sunt pregătite atât de lent și atât de mult timp, încât pastele și ardeii serviți cu cașcaval Pecorinose topesc în gură, ca o cremă.
După paste vine felul doi – carne cu legume, apoi fructe proaspete și diverse cașcavaluri.
Vinul, desigur, se servește și la prânz, și la cină – alb și roșu, servit în garafe aduse din beci, de către Riccardo.
Toți călugării și oaspeții lor din întreaga lume cinează împreună la masa de seară și toată lumea știe că va avea parte de ceva delicios.
Rația zilnică a lui RiccardoCasagrande, călugăr
Dejunul – baghetă cu miere, zămos, cafea cu zahăr.
Prânzul – spaghete cu sos de roșii, fileu de carne de vită pregătit în ulei de măsline, vinete și dovlecei copți la gril, cu frunze de busuioc, usturoi și ardei iuți, salată de roșii, castraveți și mărar, pâine albă, cașcaval, vin roșu.
Cina – Supă din paste cu legume proaspete, fileu din carne de vită cu cartofi, conopidă, ciuperci, usturoi și busuioc gătite în ulei de măsline, pâine albă, cașcaval, vin alb.
Pe lângă toate astea, Riccardo mai consumă două pahare de lapte și un pachet de țigări pe zi.
În total, rația zilnică a lui Riccardo atinge 4000 de calorii. Călugărul are 63 de ani și cântărește 80 kg.
Riccardoeste un gastronom gurmand și, pe lângă rugăciunile zilnice, conduce toate activitățile din bucătărie.
Sursa: Mouse World Travel













































































