21:41:11 20.02.2020
 
Stiri

Semnal de ALARMĂ // Numărul „PACIFICATORILOR RUȘI” din stânga Nistrului ar putea CREȘTE cu 4 000 de MILITARI

Politică 14.02.2020 11:04 Vizualizări1117 Autor: Ziarul National
Semnal de ALARMĂ // Numărul „PACIFICATORILOR RUȘI” din stânga Nistrului ar putea CREȘTE cu 4 000 de MILITARI


Autoritățile separatiste de la Tiraspol solicită Comisiei Unificate de Control (CUC) revenirea la numărul inițial de pacificatori ruși în misiunea de menținere a păcii de pe Nistru. Potrivit documentelor înaintate de partea transnistreană la CUC, la momentul de față Rusia are 400 de pacificatori pe Nistru, iar Tiraspolul vrea ca numărul acestora să ajungă la 4 200 de militari.

„Considerăm necesar ca în perioada imediat următoare să ne întoarcem la dezbaterea acestui subiect propus de delegația transnistreană și anume mărirea contingentului militar al forțelor de pacificare a Federației Ruse, redus temporar în anul 2000 în mod unilateral și fără acordul Comisiei Unificate de Control”, se menționează în documentele înaintate de transnistreni, potrivit RIA Novosti.

Pe lângă aceasta, delegația Tiraspolului la CUC cere „reînceperea activității escadrilei de elicoptere, destinate forțelor de menținere a păcii”.

Amintim că în anii 2000 prin hotărârile CUC au fost create şi introduse în Zona de Securitate Forţele Mixte de Menţinere a Păcii (FMMP), compuse din trei contingente: al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse, Forţelor Armate ale organelor constituţionale ale R. Moldova şi al administraţiei separatiste de la Tiraspol.

După semnarea Acordului de la Odesa din 20 martie 1998, la sfârşitul acestui an în Zona de securitate au început activitatea observatorii militari ucraineni (10 militari), ce activează în grupele patru-partite de observatori. Aceste grupuri de observatori constituie mecanismul de bază de control a situaţiei din Zona de Securitate şi de reacţie rapidă la diferite incidente, fiind subordonate CUC şi operativ Comandamentului Militar Unificat.

Actualmente, în Zona de Securitate sunt dispuse 15 posturi ale FMMP. Cele trei contingente ale acestor forţe includ 1 200 - 1 300 de militari (fără batalionul contingentului transnistrean din afara Zonei de Securitate atribuit de CUC ca batalion de rezervă), notează deschide.md.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


ion 15.02.2020 21:58

Atit timp cit in post de ministri stau gaiciuc, voicu, ciocoi, numarul "pacificatorilor" va creste constant, mentinind focarul artificial.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md