01:31:06 24.01.2021
 
Stiri

SECHESTRU pe ȘASE apartamente și PATRU încăperi nelocative din R. Moldova ale lui Plahotniuc, în valoare de 33 de milioane de lei: Judecătorii au respins cererea procurorilor de a sechestra și alte bunuri de 7,7 milioane de euro

Actualitate 29.05.2020 19:33 Vizualizări1763 Autor: Ziarul National
SECHESTRU pe ȘASE apartamente și PATRU încăperi nelocative din R. Moldova ale lui Plahotniuc, în valoare de 33 de milioane de lei: Judecătorii au respins cererea procurorilor de a sechestra și alte bunuri de 7,7 milioane de euro


Zece bunuri din R. Moldova ale cărui proprietar este Vlad Plahotniuc au fost puse sub sechestru prin decizia de astăzi a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, la solicitarea procurorilor anticorupție.

Este vorba despre șase apartamente și patru încăperi nelocative, estimate la circa 33 de milioane de lei.

Procuratura Generală (PG) anunță că magistrații au admis doar unul dintre cele șase demersuri depuse de procurori, cele respinse vizând sechestrarea vilelor din Elveția, Franța și România, cinci autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția), precum și patru autoturisme (înregistrate în Republica Moldova), în valoare de 7,7 milioane de de euro.

„Lista de proprietăți a fost identificată de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, care a stabilit că, deși toate sunt înregistrate pe persoane terțe, beneficiar efectiv al acestora este cetățeanul Vladimir Plahotniuc. Procuratura va contesta hotărârea instanței de judecată și va insista pe sechestrarea tuturor bunurilor mobile și imobile, ale cărui beneficiar efectiv este cetățeanul Plahotniuc”, cităm din comunicatul PG.

Amintim că Vlad Plahotniuc este cercetat penal pentru trei capete de acuzare - escrocherie, spălare de bani și organizarea și conducerea grupului criminal, iar Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a emis, pe 22 mai curent, un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele acestuia.

Două din aceste infracțiuni fac parte din categoria celor deosebit de grave și Plahotniuc riscă închisoare de până la 15 ani.

Vlad Plahotniuc se află în SUA, iar procurorul general a declarat anterior că acesta ar fi principalul beneficiar al jafului bancar, la el ajungând cel puțin 100 de milioane de euro. Plahotniuc neagă acuzațiile și spune că e vorba despre „un dosar politic”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md