16:35:43 18.05.2024
Stiri

Trump a atins apogeul IPOCRIZIEI în cazul masacrului din Texas

Știri 08.11.2017 20:30 Vizualizări1615 Autor: Ziarul National


Trump a atins apogeul IPOCRIZIEI în cazul masacrului din Texas Sursa: ziare.com

După atacul sângeros din Texas, în urma căruia 26 de persoane au murit (peste 14 fiind copii) și 20 au fost rănite, președintele american Donald Trump a declarat că de vină pentru cele întâmplate nu e faptul că oamenii dețin arme. În acest caz, spune el, de vină au fost „problemele mintale” ale lui Devin Patrick Kelley.

Însă tot Donald Trump a anulat la începutul acestui an o prevedere care îngreuna accesul persoanelor cu probleme mentale la arme, amintește NBC. Drept pentru care, luni, nu puțini au fost cei care l-au criticat pe Trump, numindu-l „ipocrit” din această cauză.

„Trump greșește - studiu după studiu arată că o legislație mai puțin permisivă pentru deținerea armelor poate salva vieți”, susține Peter Ambler, activist.

„A da vina pe bolile mintale e o tactică”, afirmă el, susținând că, în realitate, Trump vrea să facă oamenii să creadă că guvernanții nu au puterea să prevină violențele de acest gen.

Și senatorul Richard Blumenthal e de aceeași parare. Acesta a declarat pentru NBC că „orice legătură între bolile mintale și arme, într-o situație particulară, nu poate fi folosită ca o scuză pentru lipsa de acțiune în ceea ce privește luarea unor măsuri care să prevină violențele”.

„E apogeul ipocriziei pentru președintele Trump”, a mai spus el.

În luna februarie a acestui an, Trump, abia instalat la Casa Albă, a semnat o lege care elimina niște prevederi care făceau mai dificil accesul persoanelor cu boli mintale la arme.

Atunci, în ochii unora, Trump a devenit „un președinte care respectă și sprijină armele”, el deschizând „o nouă eră”, după cum s-a exprimat un reprezentant al Național Rifle Association, Chris Cox.

Prevederile care îngreunau accesul la arme pentru persoanele cu boli mintale fuseseră introduse în 2013, în vremea președinției lui Barack Obama, după o serie de împușcături la o școală primară.

Despre atacatorul din Texas se știe că a avut un trecut turbulent, fiind dat afară din Air Force după ce și-a atacat soția și copilul. Tot el își hărțuise fostele partenere și fusese găsit vinovat de cruzime împotriva animalelor.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md