08:00:40 02.10.2023
Stiri

Cine este ATACATORUL de la Aeroport, care a ucis cu sânge rece doi oameni. Tadjikul Rustam Ashurov ar fi membrul unei grupări criminale, iar pe 23 iunie a RAPIT un bancher din țara sa

Actualitate 01.07.2023 09:52 Vizualizări3718 Autor: Ziarul National
Cine este ATACATORUL de la Aeroport, care a ucis cu sânge rece doi oameni. Tadjikul Rustam Ashurov ar fi membrul unei grupări criminale, iar pe 23 iunie a RAPIT un bancher din țara sa Realitatea.md


Cetățeanul din Tadjikistan, care a ucis vineri-seară doi oameni pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), a fost acuzat de răpire în țara sa. Procuratura Generală din Dușanbe a dezvăluit identitatea atacatorului de la AIC - Rustam Ashurov, născut în 1980.

Membru al unui grup infracțional, Ashurov l-a rapit, pe 23 iunie curent, pe prim-vicepreședinte unei bănci din Tadjikistan, Shukhrat Ismatulloev.

„După săvârșirea acestei infracțiuni, Ashurov a fugit în R. Moldova prin Republica Turcia, cu scopul de a se ascunde în continuare în țările Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale din Dușanbe, scrie presa din Rusia.

Amintim că tadjikul Ashurov a încercat să intre pe 30 iunie pe teritoriul R. Moldova prin AIC. Polițistul de frontieră i-a comunicat că are interdicția de a intra la noi în republică. Astfel, acesta a devenit agresiv și a dezarmat un om al legii, după care a tras câteva focuri. Insul i-a omorât pe polițistul de frontieră Serghei Muntean și pe gardianul Igor Ciofu, iar un pasager a fost rănit.

Atacatorul a fost neutralizat grație intervenției Brigăzii cu Destinație Specială ,,Fulger". Actualmente, tadjikul e în stare gravă la spital, sub supravegherea organelor de drept.

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a declarat aseară că agresorul riscă detenție pe viața pentru actul terorist de la AIC.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Licurg 01.07.2023 11:20

Întrebarea esențială e alta -- nu cine e atacatorul. Criminalii nu au naționalitate nici omenie. Locul loor e la închisoare, vorba lui Șarapov. Întrebarea e alta - cum de a reuțit criminalul să dezarmeze doi ofițeri ?? Unde a fost lacunele reținerii. Ce trebuie de întreprins ca asemenea cazuri să nu se repete chiar când eventualii agresori vor fi mai mulți ??

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md