14:01:45 15.06.2024
Stiri

Cine este ATACATORUL de la Aeroport, care a ucis cu sânge rece doi oameni. Tadjikul Rustam Ashurov ar fi membrul unei grupări criminale, iar pe 23 iunie a RAPIT un bancher din țara sa

Actualitate 01.07.2023 09:52 Vizualizări4228 Autor: Ziarul National
Cine este ATACATORUL de la Aeroport, care a ucis cu sânge rece doi oameni. Tadjikul Rustam Ashurov ar fi membrul unei grupări criminale, iar pe 23 iunie a RAPIT un bancher din țara sa Realitatea.md


Cetățeanul din Tadjikistan, care a ucis vineri-seară doi oameni pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), a fost acuzat de răpire în țara sa. Procuratura Generală din Dușanbe a dezvăluit identitatea atacatorului de la AIC - Rustam Ashurov, născut în 1980.

Membru al unui grup infracțional, Ashurov l-a rapit, pe 23 iunie curent, pe prim-vicepreședinte unei bănci din Tadjikistan, Shukhrat Ismatulloev.

„După săvârșirea acestei infracțiuni, Ashurov a fugit în R. Moldova prin Republica Turcia, cu scopul de a se ascunde în continuare în țările Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale din Dușanbe, scrie presa din Rusia.

Amintim că tadjikul Ashurov a încercat să intre pe 30 iunie pe teritoriul R. Moldova prin AIC. Polițistul de frontieră i-a comunicat că are interdicția de a intra la noi în republică. Astfel, acesta a devenit agresiv și a dezarmat un om al legii, după care a tras câteva focuri. Insul i-a omorât pe polițistul de frontieră Serghei Muntean și pe gardianul Igor Ciofu, iar un pasager a fost rănit.

Atacatorul a fost neutralizat grație intervenției Brigăzii cu Destinație Specială ,,Fulger". Actualmente, tadjikul e în stare gravă la spital, sub supravegherea organelor de drept.

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a declarat aseară că agresorul riscă detenție pe viața pentru actul terorist de la AIC.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md