07:56:25 21.05.2024
Stiri

Autorul masacrului din Texas își amenințase soacra. Era un bărbat straniu cu o viață personală ratată

Știri 08.11.2017 08:01 Vizualizări1325 Autor: Ziarul National


Autorul masacrului din Texas își amenințase soacra. Era un bărbat straniu cu o viață personală ratată Sursa: ziare.com

Devin Kelley, bărbatul care a ucis duminică 26 de oameni într-o biserică din Texas iar apoi s-a sinucis, a acționat astfel probabil din cauza unui „diferend familial”, a declarat Freeman Martin, purtător de cuvânt al Departamentului pentru Siguranță Publică din Texas.

„Există un diferend în această familie”, a spus Freeman, explicând că soacra lui Devin Patrick Kelley frecventa această biserică. „Știm că el a trimis amenințări, că ea a primit mesaje de amenințare de la el”, a spus Freeman Martin, potrivit Agerpres.

Fost caporal al forțelor aeriene americane, Devin Patrick Kelley a fost judecat de o curte marțială în 2012 pentru violențe împotriva soției și copilului său.

Niciun membru al familiei soției sale nu era totuși prezent duminică în First Baptist Church din Sutherland Springs, o mică biserică din lemn, cum există în multe locuri din SUA, a declarat șeriful comitatului, Joe Tackitt. „Nu știm de ce a venit el în acea zi”, a spus șeriful.

Asasinul din Texas a fost caporal și era un ateu asocial și violent

Devin Kelley, prezentat de cei care l-au cunoscut drept un bărbat straniu cu o viață personală ratată, a fost caporal și a fost dat afară din Forțele aeriene americane (UȘ Air Force) din cauza unor violențe conjugale, relatează AFP, potrivit News.ro.

Diverse fotografii cu fața sa - un ten palid, un om care nu zâmbea, cu sau fără bărbă și părul ras - au apărut luni în presa americană însoțite de mai multe întrebări decât răspunsuri.

Ucigașul locuia la New Braunfels, un oraș situat la aproximativ 50 de kilometri de Sutherland Springs unde, din motive care trebuie clarificate, a ales să comită acest carnagiu.

Devin Kelley se află printre cei care își expun frustrarea, furioși, pe rețele de socializare. Postările sale, pe Facebook, au vizat religia, Biserica, credincioșii.

Mai mulți foști colegi de-ai săi de clasă au povestit că s-au distanțat în mai multe rânduri de acest activist ateu cu un comportament ostil și frecvente accese de violență.

Cariera militară a lui Kelley a fost scurtă, fără anvergură, și marcată de un final abrupt.

El a fost recrutat în 2010 pentru a lucra ca logistician într-o bază a Forțelor aeriene în New Mexico, un stat care se învecinează cu Texasul.

Doi ani mai târziu el a fost trimis în fața Curții Marțiale din cauza violențelor asupra soției și unui copil, prezentat de diverse surse ca al cuplului sau doar al femeii. Aceasta din urmă a cerut divorțul în același an, 2012.

Caporalul a fost condamnat din cauza agresiunilor la un an de detenție. El a fost totodată degradat și dat afară din US Air Force. În 2014 el a încercat, fără succes, să obțină, în apel, o revizuire a acestei condamnări.

Se pare că militarul lăsat la vatră s-a mutat, ulterior, în Colorado, unde cazierul său judiciar conține acuzații de rele tratamente față de animale.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md