17:02:06 18.11.2019
 
Stiri

SCRISORI pe Facebook: Deputata Maria Ciobanu îi cere lui Sergiu Sârbu să-și retragă plângerea pe numele lui Grigorciuc. Cum a răspuns democratul, după ce deputata „ACUM” i-a luat apărarea membrului „Antifa”

Politică 24.03.2019 18:03 Vizualizări1756 Autor: Ziarul National
SCRISORI pe Facebook: Deputata Maria Ciobanu îi cere lui Sergiu Sârbu să-și retragă plângerea pe numele lui Grigorciuc. Cum a răspuns democratul, după ce deputata „ACUM” i-a luat apărarea membrului „Antifa” Zugo.md

Deputata Blocului „ACUM”, Maria Ciobanu, i-a adresat o scrisoare deschisă deputatului democrat Sergiu Sârbu, prin intermediul căruia îl îndeamnă pe acesta să-și retragă plângerea pe numele lui Pavel Grigorciuc, reprezentantul „Antifa” care l-a agresat săptămâna trecută în centrul Chișinăului. După incident, Grigorciuc a fost reținut de Poliție.

„Știi bine că nu ți-a cauzat nicio leziune corporală, că a fost o reacție neinspirată la insultele tale bădărănești. Justiția stăpânului tău îl va priva de libertate, iar pe conștiința ta se va mai încrusta o ticăloșenie... Fii bărbat, Sergiu, încearcă să spui și magicul cuvânt NU!”, i-a scris Maria Ciobanu lui Sârbu pe Facebook.

În replică, deputatul democrat i-a spus colegei din Parlament că dânsul nu a scris nicio plângere la Poliție vizavi de acest incident.

„Eu vă spun cu toată fermitatea că nu l-am jignit pe acel individ, dar chiar dacă i-aș fi spus ceva, agresiunea fizică nu ar fi fost justificată. Să vă amintesc de câte ori ați insultat dvs. diferite persoane? Și asta înseamnă că ar fi trebuit să vină să vă lovească?!! Că asta se înțelege din poziția pe care o exprimați. Sau ce promovați dvs de fapt? Cred că promovați doar emoții negative și frustrări, ură și agresivitate. În ceea ce privește plângerea, aceasta nu a fost depusă de mine. Poliția a început cercetarea cazului dat fiind că fapta a fost comisă în public. Eu doar am dat explicații pe caz”, i-a răspuns Sergiu Sârbu.

Vedeți mai jos ambele „scrisori” de pe Facebook ale deputaților Maria Ciobanu și Sergiu Sârbu:

Maria Ciobanu: SCRISOARE deschisă colegului deputat Sergiu Sârbu

Sergiu, te cunosc suficient de bine, deoarece am discutat cu tine de multe ori pe parcursul celor 8 ani de activitate parlamentară. Atunci când erai membru al fracțiunii parlamentare PCRM păreai un tânăr care studiază, analizează, într-un cuvânt, credeam că ai șanse să devii un bun jurist și că ești doar un rătăcit în politică. În discuțiile private spui lucruri normale, chiar te străduiești să creadă interlocutorul că nu ai de ales, ești nevoit să faci jocul stăpânului tău... Nu este așa, Sergiu! Ție îți face plăcere să te guduri în fața lui, în fața bandiților care au acaparat instituțiile statului. Te folosesc în cele mai murdare jocuri parlamentare. Nu o dată ai prezentat proiecte de legi și hotărâri, conținutul cărora îl cunoșteai superficial, ele fiind scrise de alții și în altă parte, numai nu în Legislativ. Ai decăzut moral, dar și din punct de vedere profesional, atât de jos, încât nu mai este loc unde să cazi... În campania electorală ai fost clovnul care a distrat publicul și de care au râs toți cetățenii. Este alegerea ta și nu am cum să te ajut. Un lucru însă ți-l cer în calitate de profesoară și colegă de Legislativ: retrage cererea pe care ai scris-o la poliție, învinuindu-l pe fostul tău coleg, tânărul Pavel Grigorciuc. Știi bine că nu ți-a cauzat nicio leziune corporală, că a fost o reacție neinspirată la insultele tale bădărănești. Justiția stăpânului tău îl va priva de libertate, iar pe conștiința ta se va mai încrusta o ticăloșenie... Fii bărbat, Sergiu, încearcă să spui și magicul cuvânt NU!

Sergiu Sârbu: Doamnă colegă Maria Ciobanu, dacă cineva v-ar fi agresat fizic pe dumneavoastră, reacția mea firească, umană și colegială ar fi fost să fac o declarație publică de condamnare a agresiunii asupra dvs și să vă îndemn să vă adresați poliției, pentru ca agresorul să răspundă (bărbătește) în fața legii pentru ce v-a făcut.

Pentru că, indiferent de partidele în care suntem, indiferent de cât de diferite ne sunt viziunile, argumentele nu trebuie înlocuite cu agresiuni fizice.
Eu vă spun cu toată fermitatea că nu l-am jignit pe acel individ, dar chiar dacă i-aș fi spus ceva, agresiunea fizică nu ar fi fost justificată. Să vă amintesc de câte ori ați insultat dvs diferite persoane? Și asta înseamnă că ar fi trebuit să vină să vă lovească?!! Că asta se înțelege din poziția pe care o exprimați. Sau ce promovați dvs de fapt? Cred că promovați doar emoții negative și frustrări, ură și agresivitate.

În ceea ce privește plângerea. Aceasta nu a fost depusă de mine. Poliția a început cercetarea cazului dat fiind că fapta a fost comisă în public. Eu doar am dat explicații pe caz.
Potrivit prevederilor CPP organul de urmărire penală e obligat să facă cercetările până la capăt, în conformitate cu atribuțiile legale pe care le are. Regret dar pentru acest caz împăcarea părților nu duce la încetarea procesului.

Îmi displace și mie total acest incident, dar nu am avut niciun rol în declanșarea lui.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.11.2019 09:18 Nicolae Negru Misterul demisiei Maiei Sandu sau po...

15.11.2019 09:13 Nicolae Negru Tătucul Dodon, Maia Sandu și iluziile...

11.11.2019 09:10 Nicolae Negru Iohannis sau Dăncilă? Riscurile turul...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
SONDAJ // Care este soluția cea mai bună pentru R. Moldova, după demiterea Guvernului Sandu?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md