04:15:28 02.03.2021
 
Stiri

Șase grădinițe din Chișinău vor beneficia de reabilitare termică, lucrări finanțate de BERD, BEI și E5P: Urmează trei spitale și 14 școli

Actualitate 01.10.2020 13:29 Vizualizări602 Autor: Ziarul National
Șase grădinițe din Chișinău vor beneficia de reabilitare termică, lucrări finanțate de BERD, BEI și E5P: Urmează trei spitale și 14 școli


Lucrări de reabilitare și renovare, inclusiv măsuri integrate în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile cu scopul de a economisi bani publici la facturile de întreținere. De asta vor avea parte, în decurs de 12 luni, grădinițele nr.34, nr. 112, nr. 127, nr.146, nr. 167 și nr. 225 din Chișinău.

Primăria municipiului Chișinău anunță că a semnat astăzi primul contract de achiziție cu antreprenorul care a câștigat concursul pentru furnizarea serviciilor privind reabilitarea edificiilor celor șase grădinițe în cadrul proiectului „Eficiența energetică (EE) și reabilitarea termică a clădirilor din Chișinău”.

Proiectul prevede izolarea exterioară a clădirilor - pereți, acoperiș, subsol; înlocuirea tâmplăriei; instalarea sistemelor de ventilație mecanică cu recuperarea căldurii; înlocuirea sistemelor termice; înlocuirea echipamentelor de gătit vechi din blocul alimentar; instalarea rețelei de iluminat interior pe bază de LED-uri; instalarea sistemelor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică; instalarea de sisteme termice solare pentru generarea DHW; sisteme de contorizare inteligentă etc.

Aceste activități fac parte din cadrul primei tranșe a proiectului, care presupune termoizolarea a 23 de instituții publice în total - grădinițe, licee, școli sportive și spitale.

Valoarea totală proiectului este de 25 de milioane de euro, bani oferiți de BERD și BEI - câte zece milioane de euro împrumut, dar și de Fondul pentru energie E5P - cinci milioane de euro grant.

Pe parcursul lunii octombrie, Primăria municipiului Chişinău va lansa licitațiile pentru celelalte trei loturi care presupun furnizarea serviciilor privind reabilitarea termică a clădirilor de la trei spitale și 14 licee sau școli sportive.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md