17:52:52 28.09.2020
 
Stiri

Șapte familii au primit DARURI de Crăciun de la Loteria Națională

Advertising 30.12.2019 12:37 Vizualizări2929 Autor: Ziarul National
Șapte familii au primit DARURI de Crăciun de la Loteria Națională
Eugenia Vasilieva, care în anii celui de-al Doilea Război Mondial a luptat în rândul pușcașilor marini

Sărbătorile de iarnă vor fi mai luminate pentru șapte familii din republică, care au primit un ajutor material din partea Loteriei Naționale. Cecurile de câte 5 000 de lei au fost înmânate pe 24 decembrie. Printre beneficiari se numără o familie cu opt copii, alta cu nouă copii crescuți doar de mamă, patru micuți rămași fără mamă, care a fost răpusă de cancer și un băiețel care luptă acum cu leucemia.

Au primit ajutor și doi bătrâni singuratici, la care a mers în vizită echipa emisiunii „Loteria Națională”. Moș Sava şi mătuşa Claudia din Calfa, Anenii Noi, au fost asigurați cu lemne de foc, alimente, produse de primă necesitate și care le vor face viața un pic mai ușoară. Bătrânii s-au bucurat de cadouri, dar și de posibilitatea de a schimba o vorbă cu cineva, pentru că rar ies din curte.

În data de 27 decembrie, în timpul unei ceremonii de comemorare, la 40 de ani de când sute de tineri moldoveni au fost trimiși să lupte în Afganistan, Loteria Națională a fost alături de Uliana Morari, soțul căreia a căzut pe câmpul de luptă.

„Veteranii sunt oamenii care întotdeauna au pus interesele țării mai presus de interesele proprii. În multe cazuri, acești fii și fiice ale națiunii au plătit prețul sănătății și chiar al vieții pentru ca tinerele generații să nu știe ce înseamnă ororile războiului”, a spus directorul general al Loteriei Naționale a Moldovei, Vlad Hîncu.

Al doilea certificat de 5 000 de lei a fost oferit Eugeniei Vasilieva, care în anii celui de-al Doilea Război Mondial a luptat în rândul pușcașilor marini, fiind singura femeie din Moldova în marina Uniunii Sovietice. La cei 98 de ani, doamna Vasilieva, care este îngrijită doar de fiică, își dorește condiții mai bune de trai și speră să ajungă la parada de 9 mai, de la Moscova.

În acest an, de asemenea, de ajutor social din partea Loteriei Naționale au beneficiat și 40 de veterani de război, care au primit câte 6 000 de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Mugur 18.01.2020 16:26

un gest nobil

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md