06:43:00 21.05.2024
Stiri

Sâmburele de avocado, aliatul sănătății tale

Știri 24.03.2018 07:30 Vizualizări2296 Autor: Ziarul National
Sâmburele de avocado, aliatul sănătății tale sursa: google.ro


Despre avocado se știe că este un super-aliment, având multiple proprietăți benefice organismului uman, însă știi ce anume poate trata consumul regulat de avocado?

Fiind o sursă importantă de acizi grași esențiali, acesta ajută la reglarea nivelului colesterolului, stimulează activitatea organelor corporale și astfel te ajută să te bucuri de o viață sănătoasă alături de cei dragi.

Sâmburele de avocado conține 70% din întreaga cantitate de antioxidanți, restul de 30% regăsindu-se atât în pulpă cât și în coaja sa, așa că data viitoare când consumi acest fruct nu mai arunca sâmburele.

Trebuie precizat faptul că în sâmburele de avocado se regăsesc mai multe fibre solubile decât în ovăz, iar acest aspect te ajută să previi apariția bolilor cardiovasculare, să ții sub control valorile colesterolului rău și să stai la distanță de un potențial infarct.

Pudra din sâmbure, rol antiinflamator

Da, exact așa este. Data viitoare nu mai arunca sâmburele, curăță-l ușor de coaja sa maronie și apoi transformă-l într-o pudră cu ajutorul unei râșnițe.

Astfel vei obține un veritabil medicament care tratează problemele digestive, diareea dar și crampele intestinale.

Poți din această pudră să îți faci o cafea naturistă deoarece pudra din sâmbure de avocado este un excelent substitut al cafelei.

Reduce glucoza din sânge

Avocado este un excelent aliat al siluetei tale, are un conținut benefic de potasiu bun pentru aparatul cardiovascular și de asemenea conține compuși fenoli care te ajută să previi apariția ulcerului gastric și a infecțiilor.

Sursă de antioxidanți

Avocado consumat atât pulpa cât și sâmburele sub formă de pudră susține sănătatea sistemului imunitar datorită cantității de antioxidanții ce luptă cu radicalii liberi și astfel încetinesc procesul de îmbătrânire.

În plus, se bucură de reale proprietăți antiinflamatorii și regenerative, fiind astfel un bun aliat prevenind artrita și alte boli degenerative.

Uleiul din sâmburele de avocado este unul dintre cei mai buni aliați ai pielii tale.

Deși are un miros un pic astringent, acesta ajută la creșterea nivelul colagenului din piele, este ideal și pentru păr, ajutând la creșterea lui și în același timp oferindu-I strălucire.

Sursa: clicksanatate.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md