17:10:19 18.05.2024
Stiri

Efecte ADVERSE ale consumului acestui fruct vândut și în R. Moldova

Știri 05.07.2018 07:30 Vizualizări3350 Autor: Ziarul National
Efecte ADVERSE ale consumului acestui fruct vândut și în R. Moldova sursa: elle.ro


Știm cu toții despre toate beneficiile pe care le are acest fruct. Acesta conține nutrienți care ne ajută să tratăm numeroase afecțiuni ale pielii și probleme de sănătate. De asemenea este folosit pentru scăderea nivelului de colesterol și creșterea fluxului menstrual.

Avocado este foarte cunoscut pentru calitățile sale și este folosit mai mereu în diete. Deși are foarte multe calități pozitive, acesta poate dăuna dacă este consumat în cantități excesive.

Mai jos ai o listă cu efectele negative ale avocadoului și când ar trebui să îl eviți.

1. Evită-l dacă ești însărcinată sau alăptezi

Nu este recomandat să mănânci avocado în timpul sarcinii sau când alăptezi deoarece poate reduce cantitatea de lapte produsă. Dacă o femeie care alăptează consumă avocado într-o cantitate mare, bebelușul poate risca să aibă probleme cu stomacul.

2. Nu consuma avocado dacă suferi de hipersensibilitate

Oamenii care suferă de hipersensibilitate ar trebui să evite avocadoul deoarece poate cauza afecțiuni ale pielii sau greață ce poate duce la senzația de vomă.

3. Provoacă alergii

Efectele pe care le are avocadoul asupra pielii pot fi foarte grave și pot duce la probleme cu pielea, alergiile fiind una dintre ele. Simptomele alergiei sunt roșeața, mâncărimea, urticaria sau eczema.

4. Alte efecte adverse

Multe persoane care au consumat avocado au suferit de efecte adverse ca gripa, paralizia, greața, migrene, febră și astm.

5. Afecțiuni ale ficatului

Consumul exagerat de avocado are efecte negative asupra organelor interne, în special asupra ficatului. Sunt anumite tipuri de ulei de avocado care ar putea cauza acest lucru. Încearcă să eviți avocado mexican care conține estragol și anetol. Aceste elemente au fost testate pentru reacții cancerigene. Dacă suferi de afecțiuni ale ficatului și vrei să eviți efectele adverse ale uleiului de avocado, evită acest fruct.

6. Sensibilitate la latex

Persoanele care sunt sensibile la latex ar trebui să evite consumarea acestui fruct deoarece cauzează creșterea nivelului de serum lgE de anticorpi din organism ce ar putea cauza o reacție alergică.

7. Reduce colesterolul

Probabil o să fii fericit când o să citești acest lucru, deoarece este adevărat, avocado chiar poate reduce nivelul de colesterol din organism. Dar dacă îl consumi în cantități foarte mari, îți poate afecta sănătatea deoarece este bogat în beta – sitosterol care îți absoarbe cantitatea necesară de colesterol din corp.

8. Nu consuma avocado într-o cantitate mare dacă ești la dietă

Avocado este un fruct foarte bogat în calorii și dacă este consumat în cantități mari va ajuta la câștigarea acelor kilograme în plus de care te ferești. Așa că evită să mănânci avocado de mai multe ori pe zi dacă ești la dietă.

9. Poate cauza alergii ale gurii

La fel ca în cazurile de mai sus, dacă consumi acest fruct în cantități foarte mari, poți declanșa fără să vrei alergii ale gurii, care se manifestă prin mâncărimi în interiorul gurii și o limbă umflată.

10. Medicamente

În cantități mari, acest fruct poate scădea efectul medicamentelor antiinflamatoare. Din acest motiv consumarea acestuia poate duce la subțierea sângelui.

11. Iritație gastrointestinală

Dacă abuzezi de acest fruct, atunci o să te confrunți cu probleme ale stomacului. Uneori poate cauza iritații gastrointestinale.

Acestea sunt efectele adverse ale avocado despre care probabil nu aveai nici cea mai mică idee. Nu-i așa?

Sursa: elle.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md