01:51:39 08.12.2023
Stiri

SA „Energocom” a ajuns pe piețele din Slovacia și Austria: „În căutare de noi surse de aprovizionare pentru a asigura securitatea energetică a R. Moldova și a oferi consumatorilor resurse energetice la prețuri avantajoase”

Actualitate 28.09.2023 17:44 Vizualizări979 Autor: Ziarul National
SA „Energocom” a ajuns pe piețele din Slovacia și Austria: „În căutare de noi surse de aprovizionare pentru a asigura securitatea energetică a R. Moldova și a oferi consumatorilor resurse energetice la prețuri avantajoase” Facebook // SA „Energcom”


SA „Energocom” anunță că a finalizat procedura de înregistrare la operatorii sistemelor de transport al gazelor naturale din Slovacia - EUSTREAM, dar și din Austria - Gas Connect Austria GmbH.

„Acest lucru permite accesul la punctele virtuale de tranzacționare (PVT) ale Slovaciei și Austriei oferind posibilitatea de a transporta gaze naturale către Republica Moldova, diversificând atât sursele de aprovizionare cât și rutele de transport”, se arată într-un comunicat al companiei.

În prezent, SA „Energocom” este în proces de înregistrare la Central Europe Gas Hub (CEGH) - bursa din Austria și la Baumgarten - depozitul de gaze din Austria, ceea ce va oferi mai multe oportunități de achiziție a gazelor naturale și va face posibilă stocarea acestora și în alte depozite subterane decât cele din România și Ucraina.

„Fiind în plin proces de pregătire pentru sezonul rece 2023- 2024 și având obligația de serviciu public de asigurare cu resurse energetice, SA „Energocom” este în continuă căutare a noilor surse de aprovizionare pentru a asigura securitatea energetică a republicii și a oferi consumatorilor din R. Moldova resurse energetice la prețuri avantajoase”, precizează „Energocom”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md