23:34:49 17.06.2024
Stiri

SA „Energocom” a ajuns pe piețele din Slovacia și Austria: „În căutare de noi surse de aprovizionare pentru a asigura securitatea energetică a R. Moldova și a oferi consumatorilor resurse energetice la prețuri avantajoase”

Actualitate 28.09.2023 17:44 Vizualizări1294 Autor: Ziarul National
SA „Energocom” a ajuns pe piețele din Slovacia și Austria: „În căutare de noi surse de aprovizionare pentru a asigura securitatea energetică a R. Moldova și a oferi consumatorilor resurse energetice la prețuri avantajoase” Facebook // SA „Energcom”


SA „Energocom” anunță că a finalizat procedura de înregistrare la operatorii sistemelor de transport al gazelor naturale din Slovacia - EUSTREAM, dar și din Austria - Gas Connect Austria GmbH.

„Acest lucru permite accesul la punctele virtuale de tranzacționare (PVT) ale Slovaciei și Austriei oferind posibilitatea de a transporta gaze naturale către Republica Moldova, diversificând atât sursele de aprovizionare cât și rutele de transport”, se arată într-un comunicat al companiei.

În prezent, SA „Energocom” este în proces de înregistrare la Central Europe Gas Hub (CEGH) - bursa din Austria și la Baumgarten - depozitul de gaze din Austria, ceea ce va oferi mai multe oportunități de achiziție a gazelor naturale și va face posibilă stocarea acestora și în alte depozite subterane decât cele din România și Ucraina.

„Fiind în plin proces de pregătire pentru sezonul rece 2023- 2024 și având obligația de serviciu public de asigurare cu resurse energetice, SA „Energocom” este în continuă căutare a noilor surse de aprovizionare pentru a asigura securitatea energetică a republicii și a oferi consumatorilor din R. Moldova resurse energetice la prețuri avantajoase”, precizează „Energocom”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md