21:45:26 15.04.2024
Stiri

România, PREOCUPATĂ de asigurarea securității ENERGETICE a R. Moldova. Bucureștiul ar putea finanța construcția unui DEPOZIT de stocare a gazelor, pentru ca cetățenii R. Moldova să nu ajungă în situația să înghețe în situații de CRIZĂ

Actualitate 24.11.2021 15:14 Vizualizări1780 Autor: Ziarul National
România, PREOCUPATĂ de asigurarea securității ENERGETICE a R. Moldova. Bucureștiul ar putea finanța construcția unui DEPOZIT de stocare a gazelor, pentru ca cetățenii R. Moldova să nu ajungă în situația să înghețe în situații de CRIZĂ


România ar putea să finanțeze construcția unui depozit de stocare a gazelor naturale, astfel încât cetățenii R. Moldova să nu înghețe atunci când apar diferite situații de criză, a declarat ministrul Afacerilor Externe de la București, Bogdan Aurescu.

Potrivit lui Aurescu, subiectul privind construcția depozitului de gaze urmează a fi discutat mai aprofundat cu autoritățile de la Chișinău.

„Am discutat, de exemplu, despre posibilitatea de a finanța, în noul acord de asistență nerambursabilă, construcția unui depozit de gaze pentru R. Moldova, în așa fel încât să nu mai existe astfel de situații de criză neanunțate”, a declarat ieri șeful diplomației române, în cadrul unei emisiuni la TVR1 România.

Pe lângă acest proiect, România își propune să dezvolte în R. Moldova alte proiecte noi. În acest sens, statul român va crește plafonul finanțării nerambursabile pentru R. Moldova la 100 de milioane de euro.

„Sunt peste 45, cred, de milioane de euro numai din asistență pentru dezvoltare pe care România i-a cheltuit în R. Moldova, asta în afara acordului despre care vorbim. Acordul anterior a finanțat și programul foarte ambițios de construcție, modernizare de grădinițe în R. Moldova și mai sunt în continuare aproximativ 68 de milioane de euro. Dar noi, în noul acord, vom crește acest plafon din nou la 100 de milioane de euro, pe care îi putem utiliza pentru noi proiecte”, a precizat Bogdan Aurescu.

De menționat că președintele R. Moldova, Maia Sandu și ministrul de Externe, Nicu Popescu, au întreprins ieri o vizită oficială la București. În cadrul întrevederii dintre președinții Maia Sandu și Klaus Iohannis, cei doi miniștri de Externe au semnat Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare dintre R. Moldova și România.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md