REȚETE // Cum să găteşti CONOPIDA? Câteva idei ca să o transformi complet
3202
sursa: eva.ro Conopida poate să fie deranjantă la gust pentru unele persoane, însă contează foarte mult modul în care o prepari. Descoperă cum să găteşti conopida ca să devină mai interesantă pentru toată lumea!
Fie îţi place la nebunie, fie îi deteşti gustul! Conopida nu este pe placul tuturor, iar gustul său şi mirosul poate să deranjeze foarte multe persoane care preferă să nu o consume deloc. Însă, trebuie să ştii că dacă o găteşti prea mult şi devine moale, conopida poate să devină un adevărat dezastru, lucru care este valabil şi în cazul în care găteşti broccoli sau varză de Bruxelles. Aceste legume care fac parte din familia cruciferelor sunt deosebit de sănătoase, au efecte anticancerigene şi trebuie incluse cât mai des în alimentaţia noastră.
Însă, ele sunt adesea privite cu dezgust de o mulţime de persoane care nu le agreează textura, mirosul sau gustul. Toate aceste legume pot să devină mai interesante şi apetisante dacă găseşti soluţii noi ca să le găteşti. Iată cum să găteşti conopida ca să devină mai interesantă şi să fie pe gustul tuturor:
1. Conopidă marinată şi pusă întreagă la cuptor
Dacă o acoperi cu un dressing din ulei de măsline, muştar, oţet, oregano, pulbere de usturoi, pulbere de ceapă, sare, piper, fulgi de ardei iute şi parmezan, conopida preparată întreagă la cuptor se transformă total. Vei obţine o crustă crocantă deasupra şi un preparat extrem de aromat, infuzat cu toate aromele dressing-ului.
2. Chifteluţe din conopidă
Se amestecă conopida fiartă şi mărunţită cu ou, ceapă verde, parmezan, usturoi şi puţină făină pentru a obţine un aluat din care să formezi chifteluţe delicioase. Nici nu vei simţi gustul de conopidă după ce le prăjeşti puţin într-o tigaie unsă cu ulei.
3. Conopidă cu ulei şi parmezan la cuptor
Se amestecă floretele de conopidă feliate cu ulei de măsline, pulbere de usturoi, sare, piper şi parmezan. Se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie şi se lasă la 190 de grade Celsius până când se rumenesc bine.
4. Crochete din conopidă şi brânză
O reţetă genială care are la bază conopida sunt aceste crochete la care nici nu-ţi vei da seama că s-a folosit acest ingredient. După ce se mixează conopida în robot se lasă într-o cratiţă acoperită cu puţină apă pe fundul vasului până când se pătrunde. Apoi se scurge de apă într-un prosop şi se pune într-un bol. Se adaugă peste ea patru ouă, mozzarella, oregano, usturoi zdrobit, sare şi piper. Se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt, se întinde şi se lasă la cuptorul încins la 220 de grade Celsius timp de 25 de minute. Se scoate, se presară un strat generos de mozzarella răzuită şi se introduce din nou la cuptor pentru încă 5-10 minute.
5. Conopidă gratinată
Conopida cu smântână, brânză şi unt introdusă la cuptor se transformă total într-un preparat extrem de delicios. Mai ales dacă pui deasupra un strat de parmezan care se va coace şi va deveni crocant.
Sursa: eva.ro
01.02.2019
18:30
3534
REȚETĂ // Cel mai rapid aperitiv – chiftele de cartofi cu brânză
28.01.2019
14:19
4247
REȚETĂ// Quiche cu piept de pui și broccoli
25.01.2019
17:19
3465
REȚETĂ // Budincă de cafea
22.01.2019
15:19
3409
REȚETĂ // Desert rapid și gustos - Omletă cu mere
19.01.2019
15:04
3060
REȚETĂ // Orez cu pui
17.01.2019
18:30
3505
REȚETĂ // Friptură delicioasă cu ciuperci
15.01.2019
17:21
5261
REȚETĂ împărătească // Pui Marengo
14.01.2019
17:40
3679
REȚETĂ // Sănătos și gustos. Supă crema de dovleac cu parmezan
28.12.2018
13:19
2307
REȚETE // Cocktailuri DELICIOASE pe care le poți prepara de Revelion. Îți vei surprinde invitații!
26.12.2018
16:30
2458
REȚETĂ // Tort Dracula
24.12.2018
08:04
3773
REȚETĂ // Friptură de porc la tavă cu portocale si rozmarin
19.12.2018
08:30
48598
REȚETĂ // Prăjitura care a înnebunit planeta
04.11.2025
22:39
707
Moldova înaintează spre UE: Soluția pentru Transnistria, aproape de realizare înaintea aderării
04.11.2025
22:26
456
Maia Sandu subliniază progresul Moldovei în drumul spre aderarea la Uniunea Europeană, la Bruxelles
04.11.2025
21:43
470
Franța sărbătorește eliberarea a doi cetățeni deținuți în Iran timp de peste 1200 de zile: dialogul continuă pentru întoarcerea lor acasă
04.11.2025
21:27
542
Maia Sandu, mesaj puternic de la Bruxelles: Moldova, pregătită pentru aderarea la Uniunea Europeană!
04.11.2025
20:57
557
Maia Sandu și Igor Grosu, optimism după raportul UE: Republica Moldova își consolidează calea spre aderare
04.11.2025
20:57
728
Vremea se schimba: 05 Noiembrie 2025
04.11.2025
20:13
524
NATO își etalează forțele în România: exercițiul Dacian Fall reafirmă unitatea contra Rusiei
04.11.2025
18:27
582
Premierul Moldovei laudă progresele către integrarea europeană: Raport optimist din partea Comisiei Europene
04.11.2025
18:27
683
Maia Sandu avertizează la summitul Euronews: Rusia încearcă să-și recapete influența la Chișinău fără acțiuni militare directe
04.11.2025
18:20
524
Moldova, apreciată de Comisia Europeană pentru progresele energetice remarcabile în drumul spre UE
04.11.2025
17:52
644
Zelenski își încurajează trupele la Pokrovsk, punct fierbinte în luptele de est
04.11.2025
17:47
663
Maia Sandu face apel la creativitatea UE pentru a deschide negocierile de aderare cu Republica Moldova în lunile următoare
04.11.2025
17:44
659
ULTIMA ORĂ // Premierul Munteanu, despre RAPORTUL anual privind extinderea UE: „Progresul remarcabil din ultimul an al R. Moldova, cel mai mare din toate statele candidate, arată că moldovenii nu doar își doresc să fie europeni, ci merită asta”
04.11.2025
17:43
561
Tragedie în Roma: Zi de doliu în memoria muncitorului Octav Stroici, victimă a prăbușirii unui turn medieval lângă Colosseum.
04.11.2025
17:26
527
Descoperire medicală promițătoare: cercetătorii reactivează gene pentru a ajuta inima să se regenereze după infarcturi
04.11.2025
17:03
526
Efes Moldova investește masiv în eficiența energetică și câștigă recunoaștere la Green Award 2025 pentru transformarea sustenabilă a producției de bere
04.11.2025
16:58
545
Secretarul General NATO și Președintele României Participă la Forumul NATO din București: Dialog Strategic și Inovare pentru Apărare!
04.11.2025
16:36
530
UE pregătește deschiderea negocierilor cu Republica Moldova și Ucraina în noiembrie
503
Întâlnire de curtoazie între vicepremierul Chiveri și șefa interimară a Misiunii OSCE în Moldova pentru intensificarea cooperării privind reglementarea transnistreană
04.11.2025
16:21
498
Cristina Gherasimov: Aprecierile UE, o recunoaștere a muncii intense depuse pentru integrarea europeană a Moldovei
04.11.2025
16:19
468
5.000 de pași pe zi ar putea încetini progresia Alzheimerului, sugerează un studiu internațional
04.11.2025
16:07
450
Școlile din Moldova susțin incluziunea și drepturile copilului prin activități educative și artistice în noiembrie
04.11.2025
15:57
509
Marta Kos subliniază progresele remarcabile ale R. Moldova pe drumul către UE; Maia Sandu mulțumește la Summitul Euronews
04.11.2025
15:20
623
UE pregătește o nouă strategie de aderare: Perioadă de probă pentru viitorii membri, propusă de comisara Marta Kos
04.11.2025
15:00
735
Noul ministru al Culturii, PRIMA decizie curajoasă după învestire. Cristian Jardan propune DENUNȚAREA Acordului cu Rusia privind funcționarea centrelor culturale, care acționează mai mult ca o extensie a serviciilor speciale rusești
Moldova înaintează spre UE: Soluția pentru Transnistria, aproape de realizare înaintea aderării
Maia Sandu subliniază progresul Moldovei în drumul spre aderarea la Uniunea Europeană, la Bruxelles
Franța sărbătorește eliberarea a doi cetățeni deținuți în Iran timp de peste 1200 de zile: dialogul continuă pentru întoarcerea lor acasă
Maia Sandu, mesaj puternic de la Bruxelles: Moldova, pregătită pentru aderarea la Uniunea Europeană!


Inapoi


