02:34:08 23.11.2025
Stiri

REȚETE // Cum să foloseşti ouăle rămase de la Paşte? Idei care te pot inspira

Știri 20.04.2017 14:27 Vizualizări1037
REȚETE // Cum să foloseşti ouăle rămase de la Paşte? Idei care te pot inspira sursa: eva.ro

Ţi-au rămas multe ouă roşii şi nu mai ai poftă să le mănânci? Foloseşte-le în diverse reţete simple pentru a obţine preparate delicioase!

Se întâmplă adesea ca după sărbătorile pascale să rămânem cu multe ouă roşii pe care nu mai ştim cum să le folosim. Parcă nu mai ai poftă să le mănânci cu preparate grele şi vrei să le foloseşti în alte combinaţii.

Ouăle sunt o sursă importantă de proteine şi nutrienţi valoroşi pentru organism. Dacă nu le consumi în exces şi încerci să le combini cu verdeţuri, legume, carbohidraţi complecşi, grăsimi sănătoase vei obţine o masă echilibrată din punct de vedere nutriţional.

În cazul în care ai făcut prea multe ouă fierte de Paşti, iată cum poţi să le foloseşti fără să te plictiseşti de ele:

Una dintre cele mai bune combinaţii care are la bază ouăle fierte este salata cu avocado, ou fiert şi puţină maioneză. Poţi să foloseşti acest amestec pentru a-ţi face sandvişuri sau peste un bol de quinoa/orez integral.

Mini-pizza cu ouă, roşii şi mozzarella constituie un alt mod genial de a folosi ouăle roşii rămase de la Paşti. Poţi să foloseşti chifle tăiate în două sau aluat pentru pizza cumpărat pentru a prepara rapid această reţetă.

Un toast cu humus sau guacamole va deveni mai săţios dacă adaugi un ou fiert tăiat rondele. Alături de felii proaspete de castraveţi şi roşii cherry ai un mic dejun sănătos şi săţios. De asemenea, sandvişurile cu ou, felii de brânză şi bacon sunt un deliciu şi se prepară foarte repede dacă ai deja ouăle roşii de la Paşti.


Dacă amesteci ouăle fierte cu cartofi, şuncă şi ceapă verde poţi să obţii un prânz rapid.

O ruladă din carne cu ou, ardei şi verdeţuri multe poate să constituie un aperitiv delicios, iar feliile le poţi folosi şi pentru a-ţi face sandvişuri pentru serviciu.

O lasagna făcută cu straturi de cartofi răzuiţi, brânză, felii de ou, şuncă şi sos alb se poate transforma într-o cină pe placul tuturor.

Pentru prânzul de la muncă poţi să foloseşti două ouă roşii ca sursă de proteine pe care să le combini cu broccoli fiert şi orez integral.

În orice salată de verdeţuri şi legume, ouăle fierte se vor potrivi de minune, astfel că nu trebuie să eziţi să le incluzi în combinaţiile tale preferate.

Foloseşte ouăle fierte împreună cu humus, avocado şi şuncă ca umplutură pentru o lipie.

Conserva de ton se combină perfect cu ouăle fierte, porumb, ceapă verde şi salată verde. Sau, dacă preferi, poţi să foloseşti acest amestec pentru a face sandvişuri.

Sursa: eva.ro

Autor: Ziarul National
Top stiri
22.11.2025 08:04 619 Horoscopul zilei 22.11.2025

Curs valutar
1 MDL   1 EUR 19.75 1 USD 17.15 1 RON 3.88 1 RUB 0.21 1 UAH 0.41
Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte