15:20:55 29.03.2024
Stiri

REȚETE // Câteva IDEI pentru o cină gata în mai puțin de 30 de minute

Știri 18.01.2018 17:40 Vizualizări2089 Autor: Ziarul National


REȚETE // Câteva IDEI pentru o cină gata în mai puțin de 30 de minute Sursa: gustos.ro

Ți se întâmplă deseori să ajungi mai târziu de oră șapte acasă? Dacă da, probabil că nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a pregăti cina. Tocmai de aceea, te vom ajuta cu câteva sugestii delicioase. Aceste rețete nu sunt doar gustoase, ci și foarte hrănitoare.

Oricare va fi alegerea ta, cina va fi cu siguranță una pe cinste!

Spaghete cu sos de ciuperci


Ingrediente:

    •300 gr spaghete fără ou

    •400 gr ciuperci

    •200 ml sos de roșii

    •1 fir ceapă verde

    •1 fir usturoi verde

    •busuioc

    •oregano

    •sare

    •piper

Mod de preparare:

Fierbem apa, adăugăm sare și când clocotește apa adăugăm spaghetele. Le fierbem al dente apoi le scoatem și le punem pe un platou.

Tocam mărunt ceapa și usturoiul și le călim în ulei de măsline. Adăugăm ciupercile și le lăsăm să se facă.

Adăugăm sosul de roșii , asezonam cu oregano, busuioc, sare și piper și dăm în câteva clocote.

Turnăm sosul peste paste și servim. sunt foarte bune atât calde cât și reci.

Vită cu sparanghel, ardei și orez - stil chinezesc

Ingrediente:

    •3 linguri ulei vegetal

    •1 ceapă roșie tocată mărunt

    •10 fire sparanghel tăiate pe diagonală 4 cm lungime fără capete

    •500g vită tăiată bucățele nu foarte groase

    •Un ardei gras roșu tăiat bețișoare

    •200g ciuperci tăiate felii

    •100g fasole verde

    •2 lingurițe cornstarch dizolvate în trei linguri de apa/sau un agent de îngroșare poate făină?

Sos:

    •3 linguri sos soia

    •1 linguriță ginger proaspăt tăiat cubulețe

    •2 căței de usturoi tocați

    •2 cepe verzi tăiate mărunt

    •O jumătate linguriță ulei de chili

Orez:

    •O cană de orez

    •1 ceapă tocată mărunt

    •1 morcov ras

    •50 ml vin alb sec

    •1 litru de supă de pui

Mod de preparare:

Pentru sosul de ceapă verde, amestecați toate ingredientele și lăsați deoparte.

Într-o oală cu apă fierbinte, opăriți fasolea verde pentru 10 minute, apoi adăugați în ultimele două minute sparanghelul. Scurgeți, clătiți cu apă rece, scurgeți iar și puneți deoparte.

Într-o oală pregătiți orezul astfel:

Căliți ceapa într-o lingură de ulei, adăugați morcovul și după ce acestea sunt moi, în jur de 2-3 minute, adăugați orezul, totul la foc mediu spre mic. După ce orezul devine transparent, timp în care continuați să amestecați, puneți vinul, iar după ce acesta este absorbit complet, începeți să puneți supa de pui, câte un polonic pe rând. Amestecați să nu se lipească.

Într-o tigaie, puneți uleiul, lăsați să se încingă, adăugați ceapa roșie tocată mărunt și după ce aceasta devine transparentă, adăugați vita, dați focul mare, presărați puțină sare și lăsați să se absoarbă tot lichidul. Rumeniți pe ambele părți. Adăugați ciupercile și ardeiul gras, lăsați să se coloreze, două minute. Adăugați cornstarch și sosul de ceapă verde și amestecați bine până începe să se îngroașe, un minut.

Într-o altă tigaie, puneți o lingură de ulei de măsline, căliți bine sparanghelul și fasolea până se rumenesc apoi puneți în tigaia cu carnea de vită, amestecați un minut și serviți fierbinte cu orezul.

Pizza vegetariană

Ingrediente:

Aluat:

    •150 ml apă

    •3 linguri ulei

    •½ linguriță sare

    •O linguriță drojdie uscată

    •250 g făină.

Umplutura:

    •200 g legume congelate

    •100 g ciuperci

    •1 ceapă

    •3 linguri ulei

    •măsline

    •2 roșii

    •sare

    •piper

    •busuioc

    •ketchup.

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în apa călduță, se adaugă sărea, uleiul și făină. Se frământă aluatul și se întinde în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se lasă deoparte până se pregătește umplutura. Ceapa tăiată peștișori, ciupercile tăiate felii și legumele congelate se călesc în ulei timp de 6-7 min. Se asezonează cu sare, piper și busuioc.

Aluatul din tavă se unge cu un strat de ketchup, se așază umplutura de legume, măslinele și roșiile tăiate felii. Se coace 20-25 minute.

Porc dulce acrișor

Ingrediente:

    •500 gr pulpă porc

    •200 gr orez

    •500 gr amestec legume (morcov, ardei gras, ceapă verde, muguri de bambus, ciuperci shiitake, germeni de fasole)

    •50 gr amidon

    •100 gr sos roșii

    •100 ml sos soia

    •50 ml sos worchester

    •3-4 linguri ulei de arahide condiment

    •piper sichuan

    •2 linguribrun

    •usturoi

    •ghimbir

Mod de preparare:

Tăiem carnea de porc cubulețe mici.

Punem carnea într-un bol și punem peste ea 50 ml sos soia și o lingură sos worchester. Lăsăm 5-10 minute să se marineze.

Cât stă carnea la marinat pregătim orezul. Îl spălam apoi îl punem la steamer (chinezii au un apărat special pentru orez, principiul de bază fiind tot fierberea la abur). Va fi gata în aproximativ 15 minute.

Tăvălim bucățelele de carne prin amidon având grijă să le scuturăm de amidonul în exces. Rolul acestei operațiuni este de a păstra sucurile cărnii.

Încingem wok-ul, punem uleiul de arahide (dacă nu aveți folosiți ulei de floarea soarelui) și rumenim ușor carnea (cca două minute pe fiecare parte).

Punem 2-3 căței pișați de usturoi și 3 cm de ghimbir dat pe răzătoare. Cantitățile pot varia în funcție de gustul fiecăruia.

Adăugăm legumele și le tragem rapid la wok. Nu trebuie lăsate mai mult decât trebuie fiindcă se vor înmuia prea tare.

Adăugăm sosul de roșii, zahărul brun, piperul sichuan, sosul de soia, sosul worchester și pasta cinci arome. Rolul pastei este de a da gustul acrișor, dacă nu aveți puneți o linguriță oțet.

Lăsăm încă 3-4 minute pe foc apoi dăm deoparte. Legumele trebuie să rămână crocante nu trebuie să se înmoaie.

Servim pe pat de orez. De asemeni se poate servi alături de tăiței sau fidea de orez.

Sursa: gustos.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md