Reţeta Tamarei Șchiopu // Budincă de macaroane cu mazăre verde


Ce să mai pregătim în penultima săptămână a Postului Mare și în Săptămâna Mare când și regulile sunt foarte stricte, și poftele sunt crunte, după săptămânile de abținere, în anticiparea marii sărbători?
Eu am pregătit o budincă de paste cu mazăre congelată, care mi s-a părut extrem de simplă, dar foarte nutritivă și gustoasă. Secretul se ascunde în pireul de mazăre amestecat cu boabe întregi. Pentru această rețetă veți avea nevoie de un robot de bucătărie.
Ingrediente pentru patru persoane
Metoda de preparare
1.Punem mazărea congelată într-o cratiță cu apă, aducem până la fierbere și pregătim la foc încet până boabele devin moi (5-6 minute).
2.Între timp, fierbem pastele făinoase în altă cratiță.
3.Într-o tigaie încălzim uleiul, adăugăm usturoiul și îl pregătim la foc mic, ca să nu se ardă.
4.Scurgem mazărea, păstrând apa în care a fiert.
5.Punem jumătate de mazăre într-un robot de bucătărie, cu usturoiul pregătit în ulei, adăugăm sare și piper, apă din mazăre și mixăm până când obținem un pireu uniform.
6.La piure adăugăm restul mazării fierte, pătrunjelul pregătit și amestecăm totul cu macaroanele scurse.
7.Condimentăm după gust și servim budinca fierbinte. Dacă dorim, presărăm cu cașcaval ras.













































































