Rețeta Tamarei Șchiopu // Supă din dovleac copt


Am promis mai multor cumpărători că voi publica, din nou, rețeta respectivă în ziarul de vineri, deoarece a fost cea mau delicioasă supă pe care au gustat-o vreodată.
Această supă plină de vitamine poate fi pregătită din orice legume aflate la îndemână, cu dovleacul la bază. Pot fi folosiţi cartofi sau un pic de orez, pentru a-i da o consistenţă mai densă;roşii proaspete sau conservate în suc propriu, pentru un gust mai mistreţ. Poate fi folosit prazul, rădăcina de ţelină, pătrunjelul şi alte mirodenii pentru a-i intensifica aroma.
Ingrediente pentru 5-6 persoane
Mod de preparare
1.Într-o cratiţă adâncă se topeşte untul, în care se prăjeşteuşor ceapa până se înmoaie.
2.Se adaugă restul legumelor tăiate mărunt şi se amestecă bine până se învelesc toate în untul topit.
3.Se adaugă bulionul şi se fierbe la foc mediu timp de 15-20 de minute.
4.Când toate legumele sunt fierte şi moi, se ia supa de pe foc, se lasă un pic să se răcească, după care se dă prin blender până se obţineconsistenţa unei creme subţiri.
5.Dacă această cremă este prea densă, se mai adaugă bulion sau apă fiartă până la consistenţa dorită.
6.Supa astfel pregătită se potrivește cu praf de ardei iute, se condimentează cu sare şi piper după gust şi se serveşte fierbinte, cu caşcaval ras sau crutoane.
Sfaturi utile
În perioada de post, untul poate fi înlocuit cu ulei vegetal.
Pentru un gust mai catifelat, când supa este gata se adaugă 100 ml de frişcă proaspătă şi se mai lasă puţin la foc fără a o da în clocot.













































































