09:20:33 15.08.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Flori de dovlecei umplute

Reportaj 12.07.2014 17:04 Vizualizări1750
Rețeta Tamarei Șchiopu // Flori de dovlecei umplute

după Sorina Nidelcu, „Gusturi și Culori”

Ingrediente

  • șase flori de dovlecei, foarte proaspete
  • un dovlecel tânăr, mic
  • 1/2 ardei roșu gras
  • 1/2 ceapă mică
  • 100 g de brânză ricotta
  • sare, piper
  • o lingură de ulei
  • Metoda de preparare

    Tăiem cubulețe legumele: dovlecelul, ardeiul și ceapa.

    Călim legumele în uleiul încins în jur de cinci minute, apoi le răcim. Legumele rămân crocante.

    Amestecăm legumele răcite cu ricotta. Sărăm și pipărăm.

    Spălăm și uscăm atent florile de dovlecei. Înlăturăm pistilul din flori.

    Umplem florile cu compoziția obținută.

    Într-o tavă unsă cu ulei punem florile și dăm la cuptorul preîncălzit la 190°C. Coacem 20-25 de minute.

    Ce poate fi înlocuit: ricotta o înlocuiți cu brânză de vaci fină sau cu cremă de brânză.

    Autor:
    Top stiri

    Parteneri
    Punct de vedere NAȚIONAL
    14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

    30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

    30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

    Sondaj
    Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte