08:32:23 27.07.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Coptură din sfeclă roșie cu ciocolată

Social 06.06.2015 16:26 Vizualizări1332
Rețeta Tamarei Șchiopu // Coptură din sfeclă roșie cu ciocolată sursa: google.ro

Ingrediente

  • 500 de grame de sfeclă roșie fiartă și rasă mărunt
  • 100 de grame de unt
  • 200 de grame de ciocolată neagră
  • o linguriță extract de vanilie
  • 250 de grame de zahăr
  • trei ouă
  • 100 de grame de făină
  • 25 de grame de cacao

      1.Cuptorul se încălzește până la 160 de grade C.

      2.Sfecla se pune într-o sită să se scurgă excesul de lichid.

      3.Într-un robot de bucătărie se mestecă untul, ciocolata și sfecla roșie. Ciocolata și untul se vor topi pe parcurs.

      4.Zahărul se zbate cu ouăle, apoi se amestecă atent cu mixul de sfeclă, unt și ciocolată.

      5.Se adaugă făina și cacao, să se formeze un aluat uniform.

      6.Aluatul se toarnă într-o tavă adâncă de copt, tapetată cu pergament de bucătărie și se coace 30-35 de minute.

      7.Se lasă să se răcească, se presară cu zahăr pudră, apoi se taie în formă de romb.

      8.Sunt servite prăjiturile reci, pot fi păstrate la frigider 3-4 zile.

  • Autor:
    Top stiri
    27.07.2025 08:03 1 Horoscopul zilei 27.07.2025
    25.07.2025 20:45 860 Schimbări meteo pe 26 iulie 2025

    Sondaj
    Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte