01:29:47 22.07.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Chifle din SPELTĂ

Social 12.09.2015 16:30 Vizualizări2006
Rețeta Tamarei Șchiopu // Chifle din SPELTĂ sursa: google.ro

Ingrediente pentru 18 chifle

  • 650 g făină de speltă
  • 10 g drojdie proaspătă sau o linguriță de drojdie uscată
  • 700 ml de apă rece
  • o lingură de miere
  • 5 g sare
  • Ziua 1

    Drojdia se dizolvă în apă rece, apoi se adaugă mierea și se amestecă bine.

    Făina se amestecă cu sare și apă, după care se adaugă drojdia dizolvată. Se frământă ușor și se pune în frigider peste noapte.

    Ziua a 2-a

    Dimineață, aluatul se scoate din frigider, se pune pe o suprafață presărată cu făină și se lasă să se odihnească timp de 10 minute.

    Se formează 18 chifle și se pun pe o tavă de copt, tapetată cu pergament pentru copt. Se acoperă cu un șervețel.

    Se lasă să crească 15 minute, apoi se coc la temperatura de 225 de grade, timp de 5 minute.

    Temperatura se reduce până la 200 de grade și se coc încă 15 minute.

    Se lasă să se răcească pe o rețea, înainte de a fi servite.

    Autor: Tamara Șchiopu
    Top stiri
    21.07.2025 08:04 548 Horoscopul zilei 21.07.2025

    Parteneri
    Punct de vedere NAȚIONAL
    14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

    30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

    30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

    Sondaj
    Ce scenariu pare mai realist?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte