Rețeta Tamarei Șchiopu // Cartofi umpluți


O rețetă simplă pe care am prins-o de la fermierii englezi. Un fel de cartofi copți, dar mai sofisticați, pentru ocazii mai speciale. Și apropo, mâncarea preferată a soțului meu, tot fermier.
1.Cartofii de mărime medie se coc la temperatura de 400 de grade C timp de o oră, apoi temperatura se reduce la 350 de grade C.
2.Fiecare cartof copt se taie de-a lungul în două și cu o lingură se coate miezul, se pune într-un bol adânc.
3.Miezul copt se amestecă cu unt, sare, piper negru. Se pot adăuga și alte ingrediente – mazăre verde, ceapă prăjită, un pic de usturoi.
4.Cu umplutura obținută se umplu toți cartofii și se aranjează pe o tablă de copt, cu umplutura în sus. După dorință se presară cu cașcaval ras, apoi se pun în cuptor să se înfierbânte bine, timp de 20-25 de minute.
5.Se servesc cu salate sau cu murături.













































































