08:35:07 21.07.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Cartofi umpluți

Social 03.10.2015 16:30 Vizualizări1463
Rețeta Tamarei Șchiopu // Cartofi umpluți

O rețetă simplă pe care am prins-o de la fermierii englezi. Un fel de cartofi copți, dar mai sofisticați, pentru ocazii mai speciale. Și apropo, mâncarea preferată a soțului meu, tot fermier.

    1.Cartofii de mărime medie se coc la temperatura de 400 de grade C timp de o oră, apoi temperatura se reduce la 350 de grade C.

    2.Fiecare cartof copt se taie de-a lungul în două și cu o lingură se coate miezul, se pune într-un bol adânc.

    3.Miezul copt se amestecă cu unt, sare, piper negru. Se pot adăuga și alte ingrediente – mazăre verde, ceapă prăjită, un pic de usturoi.

    4.Cu umplutura obținută se umplu toți cartofii și se aranjează pe o tablă de copt, cu umplutura în sus. După dorință se presară cu cașcaval ras, apoi se pun în cuptor să se înfierbânte bine, timp de 20-25 de minute.

    5.Se servesc cu salate sau cu murături.

Autor:
Top stiri
20.07.2025 08:23 674 Horoscopul zilei 20.07.2025

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte