20:00:04 03.07.2025
Stiri

REȚETĂ // Plăcintă de cartofi rumenită la tigaie

Social 20.02.2017 11:40 Vizualizări2394
REȚETĂ // Plăcintă de cartofi rumenită la tigaie sursa: eva.ro

Cea mai bună plăcintă de cartofi nu are nevoie neapărat de cuptor pentru a-ţi lăsa gura apă. Încearcă varianta la tigaie!

Această combinaţie apetisantă de cartofi cu şuncă, brânză şi ceapă verde, cu o crustă aurie apetisantă, îţi ia mai puţin de o oră să o prepari.

Ingrediente:

500 g cartofi
150 g făină
150 g şuncă
100 g caşcaval
1 ou
2 fire ceapă
1/2 legătură pătrunjel
sare
piper

Mod de preparare:

Dificultate: medie · Timp preparare: 45 de minute · Nr. porţii: 2-4

Mai întâi, spală cartofii şi pune-i la fiert. Când sunt gata, scoate-i din apă, lasă-i să se răcească şi curăţă-i de coajă, apoi trebuie să-i pisezi bine, ca atunci când faci piure. Adaugă oul, făina, sarea şi piperul, după care frământă aluatul obţinut.

Taie coca în două, şi rotunjeşte ambele părţi. Unge o tigaie cu ulei şi întinde una din cele două bucăţi de aluat în tigaie, aşezând-o bine cu degetele, dar având grijă să faci o margine puţin înălţată, ca la blatul de pizza.

În mijlocul acestei turte pui şunca, feliile de caşcaval şi pătrunjelul tocat, apoi întinde cealaltă jumătate a blatului şi aşaz-o peste compoziţia din tigaie.

Lipeşte uşor marginile celor două foi şi lasă tigaia la foc mic timp de 15 de minute, apoi întoarce plăcinta de cartofi şi las-o la foc încă 15 minute. La sfârşit, poţi să serveşti plăcinta de cartofi cu puţină ceapă verde tocată.

Sursa: eva.ro

Autor:
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte