REȚETĂ // Pacheţele chinezeşti


Pacheţele chinezeşti – gustoase, deosebite, rapide! De ce să comanzi de la chinezesc când ai putea, foarte bine şi uşor, să-ţi faci acasă propriile pacheţele chinezeşti, după bunul tău plac? Vezi mai jos cât de uşor se prepară.
Ingrediente:
ulei pentru prăjit
un praf de curry
3 foi de plăcintă
200 g carne tocată
2 bucăţi de praz
500 g ceapă
500 g morcovi
sare şi piper
Preparare:
1. Morcovii se curăţă şi se trec pe răzătoarea cu ochiuri mici, ceapa se taie mărunt şi prazul rondele. Se pun toate într-o tigaie cu o lingură de ulei şi se călesc împreună cu carnea. După ce carnea şi-a schimbat culoarea şi este făcută, se potriveşte de sare, piper şi curry. Se lasă deoparte să se răcească.
2. Pe o foaie de aluminiu se aşază foaia de plăcintă tăiată şi se pune pe fiecare bucăţică câte o linguriţă de amestec de carne cu legume. Se rulează sau se pliază în triunghiuri.
3. În baie de ulei încins se prăjesc pacheţelele pe ambele părţi câte 2-3 minute.
Se servesc calde.
Sursa: unica.ro











































































