21:03:06 26.04.2024
Stiri

Rețetă INEDITĂ // Cum se prepară dulceața din ARDEI iuți, folosită mai ales la friptură

Social 20.08.2016 11:22 Vizualizări1694 Autor: Ziarul National


Rețetă INEDITĂ // Cum se prepară dulceața din ARDEI iuți, folosită mai ales la friptură sursa: google.ro

Nu doar ciorbele au un gust mai bun când sunt servite cu un ardei iute, ci şi friptura, mai ales dacă ardeii sunt transformaţi în gem, ce poate înlocui cu succes sosurile mai grase.

Gemul de ardei iuţi poate fi folosit, de asemenea, ca adaos la tocăniţe sau la o mâncare cu varză, pentru un plus de savoare.

Pentru preparare, este nevoie de un kilogram de ardei iuţi, ce se taie pe lungime, se curăţă de seminţe, iar apoi se toacă mărunt. Puteţi adăuga şi ardei gras, dacă doriţi să mai temperaţi iuţeala gemului.

Într-o cratiţă, se pun la fiert o jumătate de litru de oţet şi o jumătate de kilogram de zahăr, care se amestecă până când acesta s-a topit.

Se adaugă ardeii iuţi tocaţi şi se lasă în continuare la fiert, la foc mic, până când „dulceaţa” capătă consistenţa dorită.

Gemul se toarnă fierbinte în borcane, care se sigilează şi se lasă apoi la răcit, acoperite cu prosoape. Preparatul se păstrează în cămară, pentru a avea un termen de valabilitate cât mai îndelungat.

Sursa: voceatransilvaniei.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md