10:08:10 17.07.2025
Stiri

REȚETĂ // Dovlecei la cuptor cu sos de brânză şi ceapă verde

Știri 29.04.2017 08:01 Vizualizări1486
REȚETĂ // Dovlecei la cuptor cu sos de brânză şi ceapă verde sursa: eva.ro

Pe lângă aspectul atrăgător pe care îl are, acest preparat este extrem de gustos. Poate fi cina perfectă!

Ingrediente:

- 4 dovlecei mici
- 250 g brânză telemea
- 250 g cremă de brânză sau brânză slabă de vaci
- 3 ouă
- 250 g iaurt
- 2 linguri unt
- 100 g caşcaval
- mărar
- sare
- piper
- ceapă verde

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii de coajă şi se taie rondele nici prea groase, nici prea subţiri. Telemeaua se rade şi se amestecă cu crema de brânză, se adaugă piper, mărar şi sare dacă mai e necesar, iar ouăle se amestecă separat cu iaurtul.

Cel mai indicat pentru acest preparat este un vas de yena, care se unge cu unt. Se pune primul strat de dovlecei, apoi amestecul de brânzeturi, şi punem astfel aproximativ patru straturi. Deasupra ultimului strat de dovlecei turnăm compoziţia din ouă şi iaurt, apoi radem caşcaval din abundenţă.

Se lasă la cuptor la foc mediu timp de 30-40 de minute. Când e gata, tocăm ceapă verde deasupra, lăsam să se odihnească puţin, iar apoi e gata de servit!

Sursa: eva.ro

Autor:
Top stiri
17.07.2025 08:05 267 Horoscopul zilei 17.07.2025

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte