20:27:24 18.12.2025
Stiri

REȚETĂ // Dovleac copt cu scorţişoară şi miere

Știri 24.10.2017 16:20 Vizualizări2824
REȚETĂ // Dovleac copt cu scorţişoară şi miere Sursa: bucataras.ro

Cu dor de copilărie când ne prepara bunica dovleac copt în cuptorul sobei cu plită, azi am copt un dovleac turcesc, dar în cuptorul electric.

Îmbunătăţit cu miere şi scorţişoară, a fost chiar un desert gustos.

INGREDIENTE:

• un dovleac turcesc
• scorţişoară
• miere pentru servit

MOD DE PREPARARE:

Dovleacul turcesc se spală pe coajă şi se şterge cu prosoape absorbante de hârtie.

Se taie pe jumătate şi i se înlătura seminţele.

Apoi, fiecare jumătate de dovleac se taie în patru felii groase.

Se unge o tavă cu puţin ulei şi se aşază în ea feliile de dovleac, cu coaja în jos.

Tava se dă la cuptor până când feliile de dovleac sunt bine pătrunse şi prind o uşoară crustă.

Când încep să se pătrundă se presară puţină scorţişoară peste ele.

Dovleacul copt se serveşte cald, uns cu miere, atunci când nu este suficient de dulce, natural.

Noi l-am servit cu miere.

Sursa: bucataras.ro

Autor: Ziarul National
Top stiri
18.12.2025 07:52 608 Horoscopul zilei 18.12.2025

Parteneri
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Curs valutar
1 MDL   1 EUR 19.80 1 USD 16.91 1 RON 3.89 1 RUB 0.21 1 UAH 0.40
Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte