09:17:42 19.09.2025
Stiri

REȚETĂ de Sfântul Dumitru // Tartă cu pere și ciocolată

Știri 08.11.2017 14:40 Vizualizări1791
REȚETĂ de Sfântul Dumitru // Tartă cu pere și ciocolată Sursa: realitatea.net

Ingrediente pentru tartă cu pere și ciocolată:

1 1/4 cană făină de migdale
3 linguri unt, topit
2 linguri de miere
1 cană lapte de orez
3 linguri amidon de porumb
2 linguri praf de cacao
2 linguri de miere

1/2 lingură scorțișoară
1 vârf de cuțit de nucșoară
1 vârf de cuțit condimente amestecate sau cuișoare
1 pară.

Cum se prepară tartă cu pere și ciocolată

Amestecă într-un castron făina cu untul și mierea. Toarnă totul într-o tavă unsă și da-o la cuptor la 170 grade Celsius pentru 10 minute, pentru a obține crusta.

Pentru cremă, amestecă laptele de orez cu amidonul și praful de cacao. Adaugă apoi niște zahăr dacă vrei îndulcitor sau miere. Pune-o apoi pe foc amestecând mereu timp de șase minute, până când crema s-a îngroșat bine.

Pentru glazură trebuie să amesteci cele două linguri de miere cu scorțișoară, nucșoară și cuișoarele. Pune pe foc până când mierea se înmoaie.

Fierbe para întreagă, 20 de minute. Feliază apoi fructul. Toarnă crema în crustă, așază feliile de pară, apoi toarnă glazura.

Sursa: realitatea.net

Autor:
Top stiri

Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte