REȚETĂ de post // Conopidă cu ciuperci


Conopidă cu ciuperci - o rețetă foarte potrivită pentru vremea postului. Această rețetă de post poate fi servită atât pe post de garnitură, cât și ca gustare.
Ingrediente:
1 conopidă
200 g ciuperci
100 g margarină
1 lingură făină
1 legătură de pătrunjel
sare
piper
Instrucțiuni:
Conopida ruptă bucheţele se spală şi se fierbe în apă cu sare. Ciupercile se curăţă, se spală, se taie felii şi se călesc 10-15 minute în margarină, după care se presară făina şi se sting cu o cană de apă (se poate folosi şi apa în care a fiert conopida).
După ce au dat în clocot, se adaugă conopida fiartă, se potriveşte de sare şi se mai fierb încă 10 minute. La sfârşit se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi se potriveşte de piper.
Sursa: crestinortodox.ro













































































