REȚETĂ // Budincă de cartofi cu brânză


Budinca de cartofi cu brânză este un preparat rapid, ideal pentru momentele în care nu ai prea mult timp la dispoziţie pentru o masă mai elaborată.
În plus, este foarte gustoasă şi una dintre reţetele preferate ale familiei. De obicei, ingredientele sunt la îndemâna tuturor, astfel, cu siguranţă ai prin frigider brânză, ouă, caşcaval sau cartofi.
La prepararea acestei budinci îi poţi implica şi pe copii, care cu siguranţă vor fi încântaţi să decojească cartofii fierţi şi să amestece în ouă.
Budinca de cartofi cu brânză poate fi servită cu ketchup şi diverse salate din frunze verzi.
Ingrediente:
4 porţii / Timp de preparare 1 oră
800 gr cartofi fierţi în coajă,
250 gr brânză telemea,
100 gr caşcaval,
2 ouă,
200 gr smântână fermentată 20%,
sare şi piper după gust,
50 gr unt.
Mod de preparare:
Într-un bol punem brânza şi caşcavalul răzuite, smântâna, ouăle, sare şi piper după gust. Amestecăm bine până obţinem o compoziţie omogenă.
Cartofii fierţi îi curățăm de coajă şi îi tăiem în felii potrivite.
Într-un vas termorezistent (uns cu unt ) aşezăm un strat de cartofi alternativ cu un strat de compoziţie cu brânză.
Vom obţine trei straturi de cartofi şi trei straturi de compoziţie cu brânză.
Introducem budinca la cuptorul preîncălzit la 1800C pentru 25 minute sau până se formează o crustă frumoasă.
Se servește caldă. Pofta Bună!
Sursa: bucataria-romaneasca.ro













































































