12:03:34 19.05.2022
Stiri

Reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului au discutat despre următoarea rundă a formatului de negocieri „5+2”: Subiectul propus spre dezbateri de către vicepremierul Oleg Serebrian

Actualitate 28.01.2022 13:12 Vizualizări1722 Autor: Ziarul National
Reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului au discutat despre următoarea rundă a formatului de negocieri „5+2”: Subiectul propus spre dezbateri de către vicepremierul Oleg Serebrian


Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a avut pe 27 ianuarie curent prima ședință de lucru, de la învestirea sa în funcție, cu reprezentantul politic în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Tiraspolului, Vitali Ignatiev.

Ședința s-a desfășurat în format videoconferință, la eveniment asistând și reprezentanții mediatorilor şi ai observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2”.

Participanții la întrevedere au discutat despre relansarea activității grupurilor de lucru sectoriale în domenii precum educație, drepturile omului, ocrotirea sănătății, pentru agricultură şi ocrotirea mediului, telecomunicații, dezvoltarea transportului auto etc., pentru identificarea de soluții concrete la problemele existente.

„De asemenea, negociatorii-șefi au efectuat un schimb de opinii pe marginea convocării următoarei runde a formatului de negocieri „5+2”. Vicepremierul Oleg Serebrian a reiterat disponibilitatea participării părții moldovenești la această reuniune, cu abordarea celor mai actuale probleme, inclusiv trecerea în revistă a nivelului de implementare a angajamentelor convenite în pachetul „Berlin+”. În contextul planificării proceselor, a fost menționată necesitatea desfășurării unor consultări tematice cu Reprezentantul special al Președinției în exercițiu a OSCE, care va efectua în timpul apropiat o vizită de lucru în Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al Biroului Politici de Reintegrare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Vasile 28.01.2022 17:46

Нас ибут,- и мы толстеем...!

Miticu Mitica 28.01.2022 20:24

Eu zic ça ar fi bine sa ne dezintegram. Adica sa profitam de discutiile dintre Ukr si Rus. Adica sa primeasca Ukr Transnistria la schimb cu Donbasul si noi Bucovina si Herta. Aici armonizam populatiile. Raman la noi mai multi moldoveni si ucrainieni, iar la ei dupa ce se retrage armata rusa raman 70 % tôt acelasi tip de populatiei. Donbasul rus ... Pleaca ...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md