06:09:20 28.03.2023
Stiri

Reacția Patriarhului Daniel la moartea Stelei Popescu

Monden 25.11.2017 08:30 Vizualizări2853 Autor: Ziarul National
Reacția Patriarhului Daniel la moartea Stelei Popescu sursa: google.ro


Actrița Stela Popescu a unit bucuria vieții cu lumina credinței, consideră patriarhul Daniel, care spune că a primit cu multă întristare vestea trecerii din această viață a artistei.

„Născută într-o familie credincioasă, în Basarabia, doamna Stela Popescu nu a uitat în toată viața ei educația pe care a primit-o în copilărie, și anume: credința în Dumnezeu, rugăciunea, făcută pe ascuns în timpul comunismului, și convingerea că Dumnezeu o iubește și o ocrotește mereu pe calea vieții, așa cum mărturisea ea însăși.

Preoții de la Parohia Icoanei din București, pe raza căreia se află locuința doamnei Stela Popescu, dau mărturie despre faptul că actrița Stela Popescu nu era doar o mare artistă recunoscută în România și în străinătate, ci era și o femeie credincioasă, participând adesea la slujbele bisericii, în special la Sfânta Liturghie.

Primea cu multă bucurie vizitele pastorale ale preoților, mai ales înainte de Crăciun și Bobotează, și avea pereții casei împodobiți cu foarte multe icoane. De multă vreme, și-a pregătit mormântul în cimitirul Mănăstirii Cernica, alături de soțul ei, Mihai Maximilian, decedat în decembrie 1998”, afirmă patriarhul Daniel.

Patriarhul evocă modestia actriței și înțelepciunea manifestată în dialogul cu semenii.

„Suflet mare, actrița Stela Popescu se bucura în cartierul în care locuia de o apreciere deosebită din partea vecinilor, fiind prietenoasă și comunicativă. Nu făcea niciodată caz de renumele pe care l-a dobândit pe scena teatrului și a filmului românesc.

Participa uneori la slujbele de parastas și la agapele vecinilor din cartier, unde se purta cu modestie, având o atitudine de simplă normalitate, nu de vedetă, iar în dialogul cu ceilalți manifesta echilibru și înțelepciune. În aceste momente de întristare, pentru familia sa, pentru colegi și prieteni, dar și pentru toți românii care au apreciat-o și au admirat-o, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să odihnească sufletul roabei Sale Stela în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi! Veșnica ei pomenire din neam în neam!”, își încheie mesajul patriarhul Daniel „cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru toți cei îndoliați”.

Actrița Stela Popescu, în vârstă de 81 de ani, a fost găsită decedată joi, la domiciliul său din Capitală.

Sursa: agerpres.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2023 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Reunirea sincronă, „...

24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md