05:50:39 28.03.2023
Stiri

Dan Puican, primul soţ al Stelei Popescu: Mi-am jurat că nu mă voi mai căsători cu altă actriţă…

Monden 26.11.2017 10:05 Vizualizări4085 Autor: Ziarul National
Dan Puican, primul soţ al Stelei Popescu: Mi-am jurat că nu mă voi mai căsători cu altă actriţă… Sursa: adevarul.ro


Actorul şi regizorul Dan Puican (83 de ani), primul soţ al Stelei Popescu, a mărturisit că actriţa a fost dragostea tinereţii sale şi că au rămas foarte apropiaţi. Mai mult, acesta a dezvăluit că sâmbătă ar fi trebuit să ia masa împreună.

Dan Puican, cel care i-a fost soţ Stelei Popescu vreme de opt ani, a declarat că a iubit-o foarte mult şi că au rămas extrem de apropiaţi după divorţ, iar actriţa avea o relaţie deosebită şi cu actuala sa soţie. Dan Puican a declarat şi că Stela Popescu le promisese să-i viziteze sâmbătă pentru a lua masa împreună.

„A fost dragostea tinereţii mele“

„Am fost opt ani împreună, a fost dragostea tinereţii mele. La tinereţe, când ai o femeie frumoasă cum e Stela, era imposibil să nu te îndrăgosteşti. Am rămas prieteni. Mâine (sâmbătă – n.r.) trebuia să vină la noi, la masă, că soţia mea îi pregătea nişte peşte.

Adio, Stela, te-am iubit. Ai fost dragostea mea din tinereţe. Să îţi fie somnul uşor, odihneşte-te în pace“, a declarat Dan Puican. Într-o altă intervenţie, Dan Puican a precizat că cel mai mult a apreciat la Stela Popescu farmecul, acesta fiind, crede el, şi unul dintre motivele pentru care a fost una dintre cele mai adulate actriţe ale teatrului românesc.

„Mulţi mă criticau că o laud pe Stela deşi nu mai sunt cu ea“

Regizorul a mărturisit că nu regretă că s-a îndrăgostit de Stela Popescu, în ciuda modului în care s-a produs despărţirea: „M-am îndrăgostit de ea şi nu-mi pare rău. După ce ne-am despărţit am avut o relaţie bună şi am colaborat foarte bine la radio. Când m-am despărţit de Stela mi-am jurat că nu mă voi mai căsători cu altă actriţă, pentru că nu va mai exista alta la fel de bună ca ea. M-am căsătorit cu actuala soţie, cu care am un băiat şi e destul de bine.

Mi-a zis că e mai bine să ne despărţim şi aşa a fost. Nu ştiu, orice rău spre bine, mi-am zis eu atunci. N-a fost bine, dar tot timpul am fost alături de ea. Mulţi mă criticau că o laud pe Stela deşi nu mai sunt cu ea. La mijloc a fost şi iubirea din tinereţe. Atunci doar pe ea am iubit-o. Am avut relaţii, dar nu erau iubiri adevărate. Am fost împreună atâţia ani.“

„Muncea enorm pentru vârsta ei“

Regizorul a declarat şi că nu ştia ca Stela Popescu să fi avut probleme de sănătate: „Nu ştiu să fi avut probleme, în afară de picioare. În rest, nu se plângea. Era sănătoasă tun, dar muncea enorm. I-am spus să o lase mai uşor. Ea muncea enorm pentru vârsta ei.“

La rândul ei, actuala soţie a lui Puican a descris-o pe Stela Popescu drept un om deosebit cu care a avut o relaţie extraordinară. „Alaltăieri dimineaţă am vorbit cu ea. Nu discuta despre moarte. Noi o mai certam că se agita, dar ea zicea că nu poate altfel.“

Stela Popescu şi-a părăsit soţul pentru marea dragoste

Stela Popescu şi Dan Puican au fost căsătoriţi vreme de opt ani, până în 1969, când actriţa s-a îndrăgostit nebuneşte de textierul Mihai „Puiu“ Maximilian. Artista şi-a părăsit soţul pentru a-şi trăi marea dragostea vreme de 30 de ani, până la moartea lui Puiu Maximilian din 1998, după o teribilă luptă cu cancerul.

„(Dan Puican) Nu a vrut să se despartă, a căzut ca un trăsnet pe capul lui. A acceptat până la urmă toată povestea asta. Dar ăsta a fost drumul meu. Şi nu-mi pare rău. Pur şi simplu am fugit de acasă. Am fugit de la primul soţ «călare» pe un Renault 16. Aşa s-a întâmplat.

Fostul soţ era un bărbat extraordinar, dar nu simţeam chimia pe care am avut-o cu Puişor. (...) Îmi dau seama cât de norocoasă am fost. Nu toţi au şansa să întâlnească dragostea absolută, mai presus de cuvinte, bariere şi interese.

Mă tem că nu o să mai joc şi nu o să mai simt energia şi bucuria publicului, dar sincer abia aştept să mă îmbrăţişeze pentru eternitate. Îmi este greu fără el“, declara regretata actriţă.

Stela Popescu va fi înmormântată astăzi (duminică – n.r.). Stela Popescu a murit din cauza unui accident vascular cerebral masiv, cel mai probabil produs cu două-trei zile în urmă, şi era decedată de aproximativ 12 ore când a fost găsită, au declarat surse din Poliţie, care au invocat rezultatele necropsiei.

Trupul neînsufleţit al actriţei a fost depus în foaierul Sălii Savoy a Teatrului „Constantin Tănase“, unde admiratorii, prietenii şi colegii îi pot aduce un ultim omagiu până duminică, zi în care va avea loc înmormântarea la Mănăstirea Cernica.

Actriţa va fi îngropată lângă soţul ei, Mihai Maximilian, care a murit în decembrie 1998.

Sursa: adevarul.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2023 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Reunirea sincronă, „...

24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md