16:21:48 19.04.2019
 
Stiri

Reacţia ONG-urilor de media la INCIDENTUL de la sediul Partidului Democrat

Actualitate 13.01.2016 21:32 Vizualizări8052 Autor: Galina Munteanu
Reacţia ONG-urilor de media la INCIDENTUL de la sediul Partidului Democrat captura privesc.eu

Organizațiile neguvernamentale de media protestează față de îngrădirea dreptului la informație a jurnaliștilor prezenți la sediul Partidului Democrat din Moldova (PDM), astăzi, 13 ianuarie, pentru a se informa despre ședința Biroului Politic al PDM și anunțarea candidatului acestei formațiuni la funcția de prim-ministru al R. Moldova.

În timp ce așteptau să iasă reprezentanții PDM pentru a face declarații, jurnaliștii s-au pomenit încuiați în sediul PDM, iar liderii PD au ieșit din sediu, evitând întrebările reprezentanților presei.

,,Condamnăm aceste acțiuni și le calificăm drept încălcări grave ale legislației în vigoare și derapaje antidemocratice. Reamintim că, potrivit Legii privind accesul la informație, oricine are dreptul ,,de a căuta, de a primi şi de a face cunoscute informaţiile oficiale”. De asemenea, Legea presei, garantează dreptul jurnalistului de a obține și a difuza informaţii. Iar Codul penal stipulează că împiedicarea intenţionată a activităţii mass-media se pedepsește conform legii”, se precizează în declaraţia semnată de şapte ONG-uri.

De asemenea, aceştia cer Ministerului de Interne să se autosesizeze pe acest caz și să ia măsurile de rigoare față de persoanele care au îngrădit accesul la informație al jurnaliștilor. ,,Totodată, cerem Partidului Democrat din Moldova să investigheze situația privind aplicarea interdicțiilor față de reprezentanții mass-media, să informeze public despre măsurile luate și să excludă astfel de încălcări pe viitor”, se mai precizează în declaraţie.

După incident, PDM a emis un comunicat de presă în care menţionează că „regretă situația absurdă care a fost creată astăzi și care a afectat posibilitatea reprezentanților mass-media de a relata evenimentele de la fața locului”.

Aceştia şi-au cerut scuze de la jurnalişti pentru acest incident. ,,Ne delimităm în mod public de comportamentul paznicului angajat la sediul nostru din Chișinău, comportament pe care îl considerăm necivilizat și deplasat”, se mai precizează în comunicatul democraţilor.

Amintim că jurnaliştii, care au fost invitaţi de Partidul Democrat la o conferinţă de presă după şedinţa Biroului Politic al partidului, au fost traşi pe sfoară. Liderii partidului nu au mai anunţat candidatul pentru funcţia de premier, iar jurnaliştii au fost ţinuţi închişi în încăpere pentru ca să nu-i deranjeze pe participanţii la şedinţă.

Un angajat al partidului practic i-a împins pe jurnalişti pe uşă, în aşa fel încât să nu iasă până vor trece automobilele şefilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md