REŢETĂ // Chiftele cu orez (reţeta de post)


Numărul de porţii: 6 porţii
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 50 minute
Dificultate: Uşor
Ingrediente:
6 cartofi
5 căţei de usturoi
1 lingură făină
1 pahar de orez
Ulei pentru prăjit
1 ceapă
200 g pesmet
sare, piper
Preparare:
Fierbi cartofi în coajă şi după ce s-au răcit îi dai prin răzătoarea mare. Pui orezul spălat bine la fiert după care îl scurgi.
Amesteci cartofii cu orezul, adaugi usturoiul pisat, ceapa tocată mărunt, sare, piper, o lingură făină şi amesteci bine. Dacă ţi se pare compoziția prea moale mai adaugi făină.
Iei cu lingura din compoziție, formezi chiftele, apoi le dai pe fiecare în pesmet şi le prăjeşti în ulei încins. Le scoţi pe un prosop absorbant şi le serveşti cu mărar alături de legume fierte.
Sursa: petitchef.ro













































































