05:09:23 29.07.2021
 
Stiri

Răspunsul Procuraturii Generale pentru socialiștii Bătrâncea și Novac care au cerut cercetarea penală a lui Iurie Reniță, după ce ultimul a dat de gol „kuliokul” lui Dodon

Actualitate 28.06.2020 14:48 Vizualizări2451 Autor: Ziarul National
Răspunsul Procuraturii Generale pentru socialiștii Bătrâncea și Novac care au cerut cercetarea penală a lui Iurie Reniță, după ce ultimul a dat de gol „kuliokul” lui Dodon


Procuratura Generală (PG) a respins solicitarea deputaților socialiști, Vlad Bătrîncea și Grigore Novac, care au cerut verificarea informațiilor din presă cu privire la pretinse ilegalități admise de deputatul Iurie Reniță în perioada în care acesta a deținut funcția de Ambasador al Republicii Moldova în România.

Un comunicat de presă al Procuraturii arată că solicitarea celor doi socialiști nu corespunde rigorilor procesual-penale pentru a fi catalogată drept „sesizare cu privire la infracțiune”, înregistrarea căreia ar determina pornirea procesului penal.

„Printr-un răspuns expediat recent autorilor sesizării, Procuratura i-a informat că materialele publicate în presă nu sunt suficiente pentru autosesizarea organului de urmărire penală. Procuratura va interveni în toate cazurile în care, deopotrivă cu fapta infracțională, în actul de sesizare vor fi indicate și presupusele mijloace de probă pe care aceștia le dețin”, arată PG într-un comunicat de presă.

În replică, deputatul Iurie Reniță, care a făcut publice imaginile video în care președintele Igor Dodon discuta despre un „kuliok” cu bani la o întâlnire cu Vlad Plahotniuc, anunță că se adresa și dumnealui la PG.

CITIȚI și Igor Dodon NU va fi cercetat penal pentru „kulioașele” de la Plahotniuc. Explicația PROCURATURII: „Nu a fost posibil de stabilit conținutul sacoșei...”

„Bătrîncea va fi obligat să rupă în bucăți foarte mărunte în plenul Parlamentului, timp de 3 minute, harta cu denumirea „Великая Российская Империя" („Marele Imperiu Rus"), după care să-și ceară iertare pentru această nesăbuință proletară de la veteranul parlamentarismului moldovenesc și colegul de „Alians", Dmitri Gheorghevici Diacov, și să fumeze, tot în plenul Parlamentului, un pachet de țigări „Jin Ling", produs la combinatul de tutun din Chișinău al lui Pavel Filip. Grigore Novac va fi obligat să-i transmită în proprietatea privată a lui Mihai Popșoi (drept despăgubire pentru metoda bolșevică de a gestiona disputele televizate!) terenul intravilan de la Stăuceni, obținut în mod ilegal”, a scris Reniță pe Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


misa 28.06.2020 21:19

Porcaria Porcului dodon nu se mai termina ! In Porcaria Porcului dododn Purcei de toto felul : batrancea, novac, bolea, nichiforciuc, filip, diacov s.m.a !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md