19:04:37 22.03.2023
Stiri

Igor Dodon NU va fi cercetat penal pentru „kulioașele” de la Plahotniuc. Explicația PROCURATURII: „Nu a fost posibil de stabilit conținutul sacoșei...”

Actualitate 24.06.2020 16:29 Vizualizări2188 Autor: Ziarul National
Igor Dodon NU va fi cercetat penal pentru „kulioașele” de la Plahotniuc. Explicația PROCURATURII: „Nu a fost posibil de stabilit conținutul sacoșei...”


Procurorii nu au putut stabili conținutul șacoșei (kuliokului) pe care președintele Igor Dodon ar fi primit-o de la Vlad Plahotniuc acum un an, iar din acest motiv sunt epuizate posibilitățile de a administra alte probe, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție, care a dispus neînceperea urmăririi penale în acest caz.

Acuzatorii susțin că au examinat denunțul depus de Andrei Năstase și adresarea lui Iurie Reniță, prin care se solicita investigarea circumstanțelor rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PD o pungă, în care se prezuma că ar fi fost bani.

„Pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în cadrul acestui proces penal, ambii denunțători au fost audiați, iar autorul anonim al pretinselor „chitanțe” nu a răspuns citației de a se prezenta cu detaliile promise în presă. Nu și-au găsit confirmarea nici alegațiile deputatului Lilian Carp, potrivit căruia PA ar fi deținut de mai mult timp un stick cu înregistrări video, care au constituit obiectului de investigație a prezentului proces penal.

Citește și: VIDEO // Imagini cu o ȘACOȘĂ în care ar fi fost între 600 și 800 de mii de euro, care ar fi ajuns la Dodon în ziua când negocia cu Plahotniuc crearea unei noi coaliții de guvernare și FEDERALIZAREA R. Moldova

În rezultatul examinării materialelor acumulate în cadrul procesului penal, s-a dispus neînceperea urmăririi penale, pe motiv că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni. În cadrul procesului penal nu a fost posibil de stabilit conținutul sacoșei, precum și subiectul ce a realizat înregistrarea, fapt determinant pentru urmărirea penală și înaintarea vreunei acuzații penale. În context, adevărul judiciar a fost stabilit reieșind din minimul de posibilități de administrare a probelor de care a dispus Procuratura, respectiv soluția s-a bazat pe probele legal administrate, pe moment fiind epuizate posibilitățile de a administra alte probe”, comunică Procuratura.

Totuși, PA susține că, în cazul în care, eventual, pe viitor vor fi prezentate anumite informații sau probe relevante „ce ar afecta temeinicia soluției adoptate”, hotărârea de neîncepere a urmăririi penale poate fi revăzută și, după caz, procesul penal poate fi reluat.

Citește și: DOC // Materiale noi despre „kulioacele” care ar fi ajuns la Dodon de la Plahotniuc. Un MARTOR a prezentat PG chitanțe cu sume de 6,5 MILIOANE de dolari, care ar fi fost semnate de Corneliu Furculiță: „Chitanțele sunt pentru acele sacoșe”

„În context, reiterăm că, oricât de nepopulare ar fi deciziile Procuraturii, ele și în continuare vor fi bazate pe adevărul judiciar stabilit prin mijloace probatorii exhaustiv prevăzute de lege și nu pe presupuneri, vor fi întemeiate și motivate doar pe circumstanțe de fapt și de drept stabilite cu certitudine și apreciate obiectiv și nepărtinitor. Astfel, ca urmare a analizei circumstanțelor faptice și aprecierii, în baza raționamentelor de ordin juridic, a probelor administrate, respectivul proces penal a fost clasat”, se mai arată în comunicatul Procuraturii.

Amintim că, în baza celor două denunțuri, procurorii au inițiat un proces penal, în cadrul căruia au fost examinate inclusiv secvențele prezentate pe 5 iunie 2020 de către deputații Iurie Reniță și Lilian Carp cu privire la acțiunile pretins ilegale ale președintelui R. Moldova, dar și scrisoarea anonimă cu așa-zisele „chitanțe” pentru bani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md