00:11:42 26.06.2024
Stiri

VIDEO // Explicația BIZARĂ oferită de Igor Dodon, după ce Italia și-a ÎNCHIS granițele pentru moldoveni: „La ei situația se AGRAVEAZĂ.... Situația în R. Moldova se îmbunătățește, iar în lume se înrăutățește”

Actualitate 10.07.2020 12:00 Vizualizări2938 Autor: Ziarul National
VIDEO // Explicația BIZARĂ oferită de Igor Dodon, după ce Italia și-a ÎNCHIS granițele pentru moldoveni: „La ei situația se AGRAVEAZĂ.... Situația în R. Moldova se îmbunătățește, iar în lume se înrăutățește”


Italia şi-a închis joi graniţele pentru persoanele care sosesc din 13 ţări, printre care R. Moldova, acestea fiind considerate locuri cu risc ridicat de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus. De partea cealaltă, președintele Igor Dodon susține că Italia își închide granițele pentru că situația epidemiologică din această țară, unde se află sute de mii de moldoveni, se înrăutățește. Mai mult, șeful statului afirmă că în R. Moldova situația privind gestionarea pandemiei este mult mai bună decât în alte țări, inclusiv în România.

Potrivit lui Dodon, astăzi se va întruni în ședință Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, în cadrul căreia se va decide dacă moldovenii veniți de peste hotare vor fi obligați să stea în carantină 14 zile.

„Situația s-a îmbunătățit în R. Moldova, cu toate că în lume se înrăutățește. Avem un record zilele acestea în România... Mai multe țări europene au închis frontierele. Eu am propus că această interdicție în privința carantinei de 14 zile să fie scoasă după 15 iulie”, a declarat astăzi Dodon, în cadrul emisiunii sale de pe rețelele de socializare.

Citește și: CORONAVIRUS // R. Moldova, în „lista NEAGRĂ”. Italia INTERZICE accesul persoanelor care sosesc din R. Moldova. Toate zborurile spre şi dinspre Italia sunt ANULATE

În același context, Dodon spune că cetățenii R. Moldova au voie să plece peste hotare, doar că alte țări le interzic să treacă hotarul. „R. Moldova nu a închis frontiera. Nu este nicio interdicție de părăsire a R. Moldova. Cine vrea pleacă. Întrebări sunt în privința țărilor unde doriți să plecați. Rusia are unele restricții. Italia, de exemplu, unele restricții. Pentru că la ei situația, după cum vedeți, din nou se agravează. Nu noi, nu Guvernul R. Moldova impune restricții. Nu avem nicio restricție la ieșirea din țară”, a subliniat Igor Dodon.

De menționat că Italia şi-a închis joi graniţele, dar nu pentru toată lumea, ci pentru persoanele care sosesc din 13 ţări, inclusiv R. Moldova. Decizia autorităților italiene e motivată prin faptul că cele 13 țări, între care și R. Moldova, este un risc ridicat de răspândire a coronavirusului.

Totodată, în România au fost raportate în ultimele 24 de ore 555 de cazuri de COVID-19 la o populație de peste 22 de milioane de oameni, în timp ce în R. Moldova, cu peste trei milioane populație - tocmai 195 de cazuri.Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md