12:50:44 03.12.2021
Stiri

„Radio Chișinău”: Nicolae Crudu va pune tricolorul Românei și pe fântână, ca să se vadă nu doar de la Durlești, dar și de la Chișinău

Interviu 02.01.2019 15:58 Vizualizări3302 Autor: Ziarul National
„Radio Chișinău”: Nicolae Crudu va pune tricolorul Românei și pe fântână, ca să se vadă nu doar de la Durlești, dar și de la Chișinău


Locuitorul orașului Durlești, Nicolae Crudu, care și-a vopsit poarta în culorile tricolorului după ce Poliția a obligat-o pe fiica sa, Diana, să scoată drapelul României arborat la ea acasă, spune că tricolorul a fost afișat în curtea casei timp de jumătate de an.

CITIȚI și DOC // Fostul viceministru de Externe, care a atacat în judecată o locuitoare din Durlești pentru că a arborat drapelul românesc la ea în curte, cere de la aceasta și 10 mii de lei: „Injurie cu caracter ofensator”

Bărbatul a povestit, într-un interviu realizat de „Radio Chișinău” că intenționează să înalțe un alt drapel în locul celui demontat. Nicolae Crudu consideră că este de datoria lui să afișeze drapelul României acasă.

Radio Chișinău: Domnule Crudu, cum a început, să zicem așa, „epopeea” cu drapelul României pe care fiica Dvs. l-a arborat acasă?

Nicolae Crudu: Fiica mai mică a fost în deplasare la Sibiu și a adus un drapel de acolo, pe care eu îl arboram la poartă doar de Ziua tricolorului. Cu timpul, i-am găsit tricolorului un loc pe un pilon mai înalt așa ca să-l vadă mai multă lume. L-am lăsat să stea acolo sus și pe ploaie, și pe vânt.

Totul a fost bine, până când într-o zi la poarta noastră a venit Poliția și ne-a cerut să scoatem drapelul.

Ne-au spus că domnul Ostalep (Valeriu Ostalep, fost ministru de Externe în perioada guvernării PCRM – n.r.) a făcut o sesizare, precum că noi am fi încălcat un articol dintr-o lege a Republicii Moldova. Probabil, dacă afișam drapelul SUA, nu se autosesiza nimeni.

Dar acest antiromânism educat la noi, din păcate, a prins rădăcini și e greu să ne debarasăm de el. Poliția și-a făcut datoria, am scos drapelul. L-au luat, l-au măsurat și au spus că-l duc la secția de heraldică, la Chișinău. Eu m-am revoltat și mi-am vopsit și poarta în tricolor (...) România a făcut atâta bine pentru peticul acesta de pământ, a investit atâtea milioane și unii cetățeni scriu cu atâta răutate că nu e voie să arborezi drapelul României. Eu mă consider român și am dreptul să-mi arborez pe casa mea ce vreau eu. Nu știu ce fel de conștiință au unii oameni, că atunci când văd tricolorul li se tulbură ochii.

Cât timp a stat arborat tricolorul la dvs acasă?

Vreo jumătate de an: din primăvară până acum toamna. Acolo trec pe stradă mii de oameni pe zi și nimeni nu a zis nimic, până s-a găsit cineva. Chiar dacă am scos drapelul, oricum o să afișez altul în același loc. Sunt conștient de faptul că în primul rând sunt cetățean român, sunt dator României să-i port drapelul.

Fiica cea mai mare a făcut liceul și două facultăți în România, țara aceasta mi-a învățat copilul. A doua fiică, în baza cetățeniei române, învață în Olanda.

Cum să nu-mi iubesc eu țara?

De ce ați simțit nevoia să vopsiți poarta în culorile tricolorului?

Când am scos tricolorul acela și l-a luat Poliția, am căutat timp de câteva zile altul, dar nu am găsit. Și apoi văd că poarta e împărțită în trei secțiuni, am fost și am cumpărat vopsele și în jumătate de oră am vopsit poarta în tricolor. Mai am unde să pun tricolorul.

Dar vom lupta... că e mai ușor să o facem decât acum 30-40 de ani.

Cum au reacționat oamenii din localitate după ce poliția v-a obligat să scoateți drapelul?

Câțiva chiar m-au sunat. Cineva chiar are pe casă și drapelul României și al Uniunii Europene și mi-a spus că nu vor fi probleme, dacă va fi arborat și drapelul R. Moldova. Am arborat acest drapel din dorința mea și cred că nu am încălcat nimic.

Și toți Ostalepii care sunt în această țară nu mă vor împiedica să arborez drapelul.

Am încă o fântână arteziană și voi desena sus, pe acoperișul ei, drapelul ca să se vadă tocmai de la Chișinău, nu numai la Durlești.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md