18:44:37 22.03.2023
Stiri

R. Moldova și Suedia își vor intensifica cooperarea economică, iar tot mai multe produse moldovenești vor ajunge pe piața suedeză. Înțelegerile la care a ajuns Igor Grosu cu premierul de la Stockholm

Actualitate 08.02.2023 19:40 Vizualizări1200 Autor: Ziarul National
R. Moldova și Suedia își vor intensifica cooperarea economică, iar tot mai multe produse moldovenești vor ajunge pe piața suedeză. Înțelegerile la care a ajuns Igor Grosu cu premierul de la Stockholm


R. Moldova și Suedia își vor intensifica cooperarea economică și comercială, astfel încât tot mai multe produse moldovenești vor ajunge pe piața suedeză, a declarat astăzi președintele Parlamentului, Igor Grosu, după întrevederea la Stockholm cu prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson.

„Am trecut în revistă starea relațiilor bilaterale dintre țările noastre. Ne dorim ca un număr cât mai mare de produse moldovenești să ajungă în Suedia și să avem cât mai mulți investitori suedezi în Republica Moldova”, a menționat Grosu.

De asemenea, Igor Grosu s-a referit și la agenda noastră de și prioritățile guvernării pentru anii următori.

„Pentru anul 2023, ne-am propus să revenim la creștere economică și să susținem mediul de afaceri. O altă prioritate o reprezintă dezvoltarea producerii energiei din surse regenerabile. Suntem interesați de experiența Suediei în realizarea proiectelor de generare a energiei verzi”.

Grosu l-a asigurat pe prim-ministrul suedez că Parlamentul și Guvernul R. Moldova sunt angajați plenar pentru dezvoltarea economică a republicii și în a crea condiții favorabile pentru dezvoltarea afacerilor și investițiilor.

„La final, mi-am exprimat recunoștința pentru suportul generos pe care țara sa l-a oferit R. Moldova de-a lungul ultimilor ani. Guvernul Suediei a sprijinit și dezvoltat mereu proiecte importante de dezvoltare a industriilor creatoare, vitivincole, turism, dar și în domeniul îmbunătățirii mediului de afaceri, dezvoltării locale și consolidării instituțiilor democratice din R. Moldova”, a conchis Grosu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md