04:35:05 16.04.2024
Stiri

R. Moldova DENUNȚĂ alte opt acorduri asumate în cadrul Comunității Statelor Independente: „Politicile R. Moldova nu rezonează cu obiectivele pe care și le-au stabilit statele semnatare”

Actualitate 24.01.2024 17:32 Vizualizări1092 Autor: Ziarul National
R. Moldova DENUNȚĂ alte opt acorduri asumate în cadrul Comunității Statelor Independente: „Politicile R. Moldova nu rezonează cu obiectivele pe care și le-au stabilit statele semnatare”


Guvernul de la Chișinău a denunțat astăzi alte opt acorduri asumate de R. Moldova în cadrul Comunității Statelor Independente (CSI).

Potrivit Executivului, acordurile respective „sunt învechite și nu corespund realităților actuale, pentru că politicile R. Moldova nu rezonează cu obiectivele pe care și le-au stabilit statele semnatare”.

„Aceste opt înțelegeri vor completa cele peste 55 de acorduri deja denunțate pe linia CSI. Pentru 36 de acorduri Comitetul Executiv al CSI a confirmat data încetării efectelor juridice ale acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Astfel, astăzi a fost aprobată denunțarea Acordului cu privire la principiile asigurării Forțelor Armate ale statelor membre ale Comunității cu armament, tehnică și mijloace materiale, dar și Acordul privind Grupurile observatorilor militari și Forțele Colective de menținere a păcii în CSI.

La momentul actual, autoritățile au identificat un număr de peste 119 de tratate încheiate în cadrul CSI, care nu produc valoare adăugată pentru cetățeni. În prezent au fost inițiate procedurile legale pentru denunțarea a 79 din aceste tratate.

La începutul anului 2023, potrivit Registrului de Stat al Tratatelor pe care îl deține Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, republica noastră era parte la 282 de documente cu statut de tratat internațional în cadrul CSI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md