20:28:28 22.03.2023
Stiri

R. Moldova ar putea adera la zona unică de plăți în EURO. Natalia Gavrilița, către vicepreședintele Comisiei Europene: „Instituțiile R. Moldova sunt pregătite pentru a realiza reforme ireversibile în întreaga economie”

Actualitate 06.02.2023 13:12 Vizualizări1222 Autor: Ziarul National
R. Moldova ar putea adera la zona unică de plăți în EURO. Natalia Gavrilița, către vicepreședintele Comisiei Europene: „Instituțiile R. Moldova sunt pregătite pentru a realiza reforme ireversibile în întreaga economie”


„R. Moldova este determinată să realizeze un program ambițios de reforme în economie, ceea ce va contribui la dezvoltarea afacerilor, va crea noi locuri de muncă și va genera mai multe venituri la buget”. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi la Bruxelles de către prim-ministra Natalia Gavrilița, în cadrul unei întrevederi cu vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, comisar UE pentru Comerț.

Printre subiectele abordate în cadrul întrevederii cu Valdis Dombrovskis s-au numărat eliminarea cotelor tarifare și acces la piața unică, reducerea tarifelor de roaming dintre țările UE și R. Moldova și aderarea la zona unică de plăți în euro.

„Vara trecută, UE a majorat cotele la șapte produse agroalimentare moldovenești. Ne propunem să finalizăm transpunerea legislației europene și să demarăm negocierile, astfel încât să începem a exporta cât de curând produse de origine animală pe piața UE. Instituțiile R. Moldova sunt pregătite pentru a realiza reforme ireversibile în întreaga economie. Împreună cu Comisia Europeană, suntem gata să pregătim un Plan de Acțiuni pentru ca R. Moldova să aibă acces la piața unică europeană. Contăm pe ajutorul dumneavoastră în avansarea pe această cale”, a subliniat Gavrilița în discuția cu Valdis Dombrovskis, comisarul european pentru Comerț.

Natalia Gavrilița a solicitat lansarea dialogului economic și financiar cu UE, aderarea la Acordul privind evaluarea conformității și acceptarea produselor industriale (ACAA). În context, au fost examinate evoluțiile macroeconomice în Republica Moldova și UE și acțiunile pentru a îmbunătăți situația economică.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md