04:54:41 29.03.2020
 
Stiri

Provocarea de pe TikTok care se lasă cu morți în rândul adolescenților

Știri 21.02.2020 19:30 Vizualizări4628 Autor: Ziarul National
Provocarea de pe TikTok care se lasă cu morți în rândul adolescenților


Pe platforma de social media TikTok circulă o nouă provocare: skull-breaker challenge, adică provocarea spargerii craniului.

Numele nu îi face cinste noii provocări și implică riscul cu care vine provocarea: aceea de a-ți sparge craniul. Provocarea implică trei oameni care stau unii lângă alții în linie și sunt filmați. Ei se pregătesc să sară – totul pare bine și frumos, nu? Doar că persoanele din laterale nu sar, lăsând-o doar pe cea din centru să facă acest lucru. Când aceasta sare, celelalte două o lovesc cu picioarele în tibie, astfel încât în loc să aterizeze la loc, cade pe spate.

Problema cu această provocare este că persoana din mijloc riscă să se rănească sau chiar să moară. O adolescentă de 16 ani din Brazilia chiar a murit din cauza skull breaker challenge. Ziarul tailandez Khaosod, citat de Manila Bulleting, a relatat că fata și-a pierdut cunoștința după ce s-a lovit la cap.

După ce a fost dusă la spital, s-a constatat că a murit. Doctorul Anthony Manio a explicat pentru Manila Bulleting că skull-breaker challenge poate duce la răni fatale. „Există posibilitatea ca impactul să fie asupra gâtului”, a zis el. „Odată ce îți lovești gâtul sau coloana vertebrală, locul în care creierul se conectează de restul corpului, […] poți muri”. De asemenea, o asemenea provocare poate duce la paralizie, amorțeală și alte afecțiuni ale coloanei vertebrale.

Atât părinții, cât și copiii și adolescenții trebuie să fie conștienți de pericolele pe care le atrage o asemenea provocare – iar câteva aprecieri în plus nu merită riscurile aferente.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

20.03.2020 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Spălarea și stropșea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md