07:07:18 21.05.2024
Stiri

Provocare PERICULOASĂ - tot mai mulți tineri ingerează capsule de detergent

Știri 20.01.2018 16:30 Vizualizări2218 Autor: Ziarul National
Provocare PERICULOASĂ - tot mai mulți tineri ingerează capsule de detergent Sursa: unica.ro


După „Balena Albastră”, un nou „joc virtual” pune în pericol viețile a mii de adolescenți. Tinerii se provoacă între ei să înghită capsule de detergent și apoi postează dovezile pe rețelele de socializare.

De asemenea, pe Internet circulă și fotografii în care capsulele de detergent decorează o pizza sau sunt puse într-un bol şi amestecate cu înălbitor, în loc de cereale cu lapte.

Așa numita „Tide Pod Challenge”, provocarea s-a răspândit rapid în rândul tinerilor dornici de atenție, a căror înregistrări strâng sute de mii de vizualizări.

Potrivit „The American Association of Poison Control Centers”, de la începutul anului a crescut în mod alarmant numărul persoanelor care au ingerat detergent.

Medicii trag un semnal de alarmă și spun că aceste produse de curățare conțin chimicale care pot fi fatale, dacă ajung în stomac.

„Pot cauza arsuri la nivelul gurii, buzelor, traheii şi esofagului. Membrana capsulelor, atunci când se dizolvă, poate cauza probleme ale sistemului nervos central”, a declarat medicul toxicolog Frank LoVecchio.

În unele școli de peste Ocean, conducerea a trimis mesaje tuturor părinților pentru a-i avertiza că detergentul este toxic, iar cei care îl înghit își pot pune viața în pericol. Părinții sunt îndemnați să nu mai lase produsele de curățenie la îndemâna copiilor, iar compania care le produce a trimis, de asemenea, un mesaj de avertizare.

„Capsulele noastre reprezintă un detergent foarte concentrat pentru a curăţa hainele. Ele ar trebui folosite doar pentru a spăla hainele şi ar trebui ţinute departe de copii. Ei nu ar trebui să se joace cu detergentul, în nicio circumstanţă, chiar dacă e vorba de o glumă”.

Nu există statistici despre numărul adolescenţilor care au acceptat provocarea capsulelor de detergent, dar tendința periculoasă pare să fi luat amploare de la începutul anului.

Sursa: unica.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md