11:00:39 21.02.2024
Stiri

Producători de mere, struguri și prune din R. Moldova participă la o expoziție specializată de la Berlin: Parteneriate comerciale cu importatori din întreaga lume

Actualitate 09.02.2023 11:26 Vizualizări1643 Autor: Ziarul National
Producători de mere, struguri și prune din R. Moldova participă la o expoziție specializată de la Berlin: Parteneriate comerciale cu importatori din întreaga lume „Moldova Fruct”


Un grup de 16 producători și exportatori de fructe din R. Moldova, membri ai Asociației „Moldova Fruct”, participă în perioada 8 - 10 februarie curent la Expoziția „Fruit Logistica” din Berlin, Germania.

Producătorii moldoveni au mers la eveniment cu mere, struguri de masă și prune uscate, urmând să-și prezinte ofertele de prune, cireșe și caise pentru sezonul care vine.

Potrivit „Moldova Fruct”, producătorii autohtoni sunt interesați să cunoască la Berlin soluțiile inovative de gestionare a riscurilor cauzate de schimbările climatice, care influențează business-ul internațional cu fructe, de la producerea materialului săditor și până la adaptarea tehnologiilor de producere, pentru mulți ani înainte.

„Drept urmare a provocărilor actuale, obiectivul nostru strategic de a poziționa Republica Moldova ca stat cu livezi și infrastructură post-recoltare moderne și ca furnizor de fructe proaspete de înaltă calitate, se lărgește. Astfel, ne propunem să preluăm cele mai bune practici internaționale de adaptare la schimbările rapide și sperăm să identificăm soluțiile optime de logistică, să stabilim noi parteneriate, precum și să setăm obiectivele pentru următorul sezon cu clienții”, a afirmat Iurie Fală, directorul executiv al Asociației „Moldova Fruct”.

Anul trecut, Expoziția „Fruit Logistica” a găzduit aproape 42 600 de expozanți și vizitatori din peste 130 de țări, fiind un eveniment care ajută nu doar la promovarea și recunoașterea mărcii comerciale naționale „Moldova – un gust deosebit”, la stabilirea relațiilor comerciale cu potențiali cumpărători, ci și la analiza soluțiilor care vor stimula piața în următorii ani și vor contribui semnificativ la îmbunătățiri în cadrul întregului lanț de aprovizionare.

Participarea în cadrul acestui eveniment este finanțată de Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova și Western NIS Enterprise Fund (WNISEF). Prezența producătorilor moldoveni la cea mai mare expoziție specializată din Europa a devenit tradițională, permițându-le acestora să stabilească parteneriate comerciale cu importatori din întreaga lume și să-și reorienteze exporturile de fructe atât pe noi piețe europene, cât și din Orientul Mijlociu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md