04:33:03 08.04.2020
 
Stiri

Procurorii publică informaţii ULUITOARE dintr-un dosar în care apar NUME GRELE din partid

Anticorupție 28.03.2016 20:01 Vizualizări2305 Autor: Ziarul National
Procurorii publică informaţii ULUITOARE dintr-un dosar în care apar NUME GRELE din partid mediafax.ro


Prieten apropiat al lui Victor Ponta şi beneficiind de o „puternică susţinere”, Sebastian Ghiţă „oferea o bucăţică de putere” în schimbul asigurării protecţiei, având acces la informaţii secrete din dosarele în care erau implicaţi apropiaţi de ai săi. Potrivit referatului transmis de DNA Camerei Deputaţilor, folosindu-se de influenţa sa asupra şefilor din parchete şi poliţie, Ghiţă a obţinut informaţii confidenţiale din dosare, avertizându-i pe apropiaţi de-ai săi, care erau vizaţi de anchete penale, că au telefoanele interceptate şi sunt supravegheaţi ambiental, informează gandul.info.

Este vorba, potrivit procurorilor, de colegul său de partid Vlad Cosma, fiul şefului CJ Prahova, Mircea Cosma, şi Răzvan Alexe, intermediarul şpăgilor şi apropiat al lumii interlope, de care acum Ghiţă se dezice. Deputaţii-jurişti decid marţi ce aviz dau cererii DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării lui Sebastian Ghiţă.

În referatul procurorilor, ajuns în Comisia Juridică, se arată că deputatul a dobândit o putere financiară şi relaţională care i-ar fi permis să determine,„în mod real (chiar dacă personal el nu a ocupat vreo funcţie oficială în stat) numirea/menţinerea unor persoane în funcţii importante”.

Procurorii scriu şi despre întregul sistem infracţional pus la punct de deputat în judeţul Prahova, susţinând că „această forţă dobândită a fost folosită în mod efectiv de Ghiţă Sebastian Aurelian ca monedă de schimb pentru cointeresarea unor funcţionari publici şi angrenarea lor într-un mecanism infracţional care presupunea satisfacerea intereselor ilicite, de orice natură, ale deputatului”.

Unul dintre martorii din dosar, Adrian Istvan, a declarat la audieri că „deputatul Ghiţă Sebastian este persoana care hotărăşte promovarea, numirea definitivă sau temporară a unor persoane agreate de acesta în funcţii de conducere din cadrul unor instituţii descentralizate, ca de exemplu: doamna Lupea, actualul subprefect al judeţului Prahova, Adriana Nicolae, Emilian Tudose, Daniel Petre din cadrul Finanţelor Publice Prahova, Viorel Dosaru – în funcţia de inspector şef al I. P.J. Prahova”. Acelaşi martor a declarat că deputatul Ghiţă a avut o influenţă hotărâtoare în numirea lui Romeo Nicole Florin în funcţia de vicepreşedinte al ANAF.

Tot despre reţeaua pusă la punct de deputat în Prahova a vorbit în faţa procurorilor şi Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, arestat şi el în dosar. Magistratul a declarat că în discuţiile purtate cu Sebastian Ghiţă acesta lăsa să se înţeleagă, folosind expresia „omul meu”, că sunt multe persoane pe care le controlează. „În acest sens s-a referit la Rădulescu Adrian – fost inspector şef adjunct al IPJ Prahova, Dosaru Viorel – fost inspector şef al IPJ Prahova, Petre Daniel – fost şef al DGRFP Prahova”, se arată în referatul DNA.

Continuarea AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md