06:05:46 21.09.2018
 
Stiri

Procurorii anticorupție au reținut încă un angajat al Î.S „Gările şi staţiile auto”, care ar fi implicat în schema de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la șoferi

Anticorupție 10.09.2018 13:19 Vizualizări881 Autor: Ziarul National
Procurorii anticorupție au reținut încă un angajat al Î.S „Gările şi staţiile auto”, care ar fi implicat în schema de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la șoferi

Un angajat al Î.S „Gările şi staţiile auto”, filiala Orhei, a fost reţinut de procurorii anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție, fiind bănuit de complicitate în dosarul colectărilor ilicite de bani de la şoferi de curse naționale și internaționale.

Potrivit CNA, este vorba de un controlor de bilete din cadrul Î.S „Gările şi staţiile auto”, filiala Orhei, care a fost reținut sâmbătă.

Acesta a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore şi este cercetat în dosarul pornit la începutul anului 2018, unde mai mulţi funcţionari ai întreprinderii sunt învinuiţi de organizarea unei scheme infracţionale, prin intermediul căreia se colectau milioane de lei de la şoferi pentru acoperirea mai multor abuzuri, comise în domeniul traficului de pasageri.

În iulie curent, CNA şi procurorii au reţinut mai mulţi şefi de filiale teritoriale, dispeceri, controlori şi casieri, aceştia fiind puşi sub învinuire pentru comiterea infracţiunilor de corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu.

Potrivit informaţiilor acumulate, şoferii de curse naţionale şi internaţionale erau obligaţi să transmită zilnic sume fixe de bani casierilor care, la rândul lor, acumulau, până la finalul zilei, banii de la conducătorii tuturor mijloacelor de transport care intrau în Gară, după care transmiteau mijloacele bănești mai departe, conform ierarhiei.

În urma investigaţiilor s-a constatat că suma colectată lunar, prin intermediul acestei scheme, se ridica la 1,5 milioane de lei – bani percepuţi ca „mulţumire din partea şoferilor pentru scutirea lor de controale”. Se întâmpla așa pentru că majoritatea unităţilor de transport admiteau mai multe abateri, între care surplusul de pasageri, încălcarea graficului de circulaţie, lipsa evidenţei biletelor cumpărate etc.

Pentru a nu fi supuşi verificărilor şi sancţiunilor, aceştiaerau obligaţi de operatorii de transport să achite taxe ilicite pentru fiecare unitate.

Investigaţiile în acest caz continuă pentru identificarea tuturor beneficiarilor schemei.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Rustin 10.09.2018 14:10

Încă unul care a decis că are dreptul să facă bani ușori pe spunarea latcuiva, dar la noi deja poliția lucrează serios, nu ca înainte.

Serghiu 10.09.2018 14:32

Sa apucat serios actuala guvernare să facă curățenie în toate domeniile, bravo lor !

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md