22:56:42 29.09.2020
 
Stiri

Primul BLOC electoral care își anunță participarea la alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești: Va depune astăzi documentele la CEC

Politică 17.01.2020 08:58 Vizualizări1555 Autor: Ziarul National
Primul BLOC electoral care își anunță participarea la alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești: Va depune astăzi documentele la CEC


Alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală Hâncești vor avea loc pe 15 martie curent, iar cinci partide și-au exprimat deja intenția de a participa, ca bloc electoral, la scrutin.

Este vorba de Mișcarea Politică „UNIREA”, constituită din PL, PDA, PNL, PPR și USB, care a decis constituirea Blocului Electoral „UNIREA” pentru alegerile parlamentare noi, în circumscripția nr. 38, Hâncești.

Reprezentanții Mișcării urmează să depună, în după-amiaza zilei de astăzi, actele necesare la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea Blocului electoral „UNIREA”.

Menționăm că funcția de deputat ales în circumscripția Hâncești a devenit vacantă, după ce democratul Alexandru Botnari a ales să ocupe funcția de primar al orașului Hâncești, câștigată la localele din toamna 2019.

Înregistrarea candidaților la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hâncești, a demarat pe 15 ianuarie.

Pentru a fi înregistrat, candidatul pentru circumscripția uninominală prezintă, alături de documentele prevăzute de cadrul normativ, liste de subscripție care conțin semnăturile a cel puțin 500 și cel mult 1 000 de susținători ce drept de vot din circumscripția uninominală unde intenționează să candideze. Un candidat femeie poate fi înregistrat, dacă prezintă semnăturile a cel puțin 250 și cel mult 500 de susținători.

Consiliul electoral de circumscripție electorală uninominală va verifica, în termen de 3 zile de la recepționarea actelor enumerate mai sus, corectitudinea acestora și va decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md