08:35:25 01.06.2020
 
Stiri

Primarul interimar Codreanu comentează PROTESTUL cu lapte din fața Primăriei: „S-a mințit că ar fi autorizați de către ANSA să comercializeze produsele din mașini”

Economie 14.05.2019 19:29 Vizualizări1686 Autor: Ziarul National
Primarul interimar Codreanu comentează PROTESTUL cu lapte din fața Primăriei: „S-a mințit că ar fi autorizați de către ANSA să comercializeze produsele din mașini” Vasile Costiuc/Facebook


Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, susține că în 2018 a ajutat Compania „BioMilk”, defavorizând alți producători autohtoni, doar că reprezentanții acesteia au preferat să rămână în continuare în stradă, fără a se conforma regulilor. Aceasta poziție a fost exprimată de Codreanu, după proprietarul firmei a vărsat, în semn de protest, zeci de litri de lapte în fața Primăriei Chișinău.

„O parte din succesul pe care l-am avut în lupta cu gheretele și comerțul stradal a fost că nu am făcut excepție pentru nimeni, indiferent cine sunt, ce rude au și din ce partide vin. Toți sunt egali și regulile sunt aceleași pentru toți!

Factologic, referitor la cazul BioMilk:

În perioada 2016–2018, compania „BioMilk” a activat în Chișinău fără niciun document. Nu avea autorizație nici din partea Primăriei, nici din partea ANSA.

În 2018 am mers în întâmpinarea acestui agent economic și l-am ajutat, oferindu-i scheme de amplasare provizorii. A fost un gest de solidaritate față de acest fermier, defavorizând cumva pe alți producători care nu au avut parte de același tratament. Perioada oferită acestei companii a fost suficientă pentru a identifica spații de chirie de rând cu ceilalți agenți economici și a se conforma regulilor.

S-a mai mințit că ar fi autorizați de către ANSA să comercializeze produsele din mașini. Este autorizație doar pentru activitatea fermei și mai este o autorizație de transportare a mărfii cu acest tip de mașini, dar doar pentru un singur automobil. Nu au acte pentru a-și vinde produsele din automobil.

Am discutat cu administratorii de piețe pentru a ajuta „BioMilk” să identifice spații de chirie de rând cu ceilalți comercianți și să intre astfel pe perimetrul piețelor, acolo unde în fiecare zi se prelevă probe de laborator privind calitatea și siguranța alimentelor și unde comercianții au toate autorizațiile de rigoare. Producătorul a refuzat acest ajutor, pentru că este mai convenabil să stai acolo unde este flux mare de oameni, adică pe trotuare sau pe carosabil.

Vreau să mai menționez că la numeroasele solicitări ale locatarilor din jurul Pieței „Delfin”, timp de trei luni, am dus o luptă cu vânzătorii ambulanți și am reușit să curățăm trotuarelor de la str. Alba Iulia și Liviu Deleanu de comerț ilegal. Astfel, acum suntem acuzați că am curățat locul pentru „BioMilk”.

Vreau să fiu înțeles corect. Îmi doresc dezvoltarea tuturor producătorilor autohtoni, iar administrația publică îi va ajuta pe toți, dar fără să transformăm trotuarele în piețe ambulante.

Am demonstrat că suntem alături de agricultori prin evenimentele organizate în ultima perioadă. Mă bucur că am putut ajuta producătorii de struguri, de mere și de pomușoare cu cele 2 târguri din Scuarul Catedralei. Avem iarmaroace agricole în sectoare și vom mai organiza astfel de acțiuni pentru a susține producătorii locali”, a scris Codreanu pe pagina sa de Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md